Ви переглядаєте тему Вірші, що зачіпають душу... в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Інтереси; Пережити той день, коли друзі пішли у васали, мабуть можна. Да проститься їм гріх, да ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
23.10.2007
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Пережити той день, коли друзі пішли у васали, мабуть можна. Да проститься їм гріх, да проститься їм зрада. Кожному Каяття їхнє довге-не переслухати за добу. Біль пережити можна. А як пережити ганьбу? Галина Кирпа. Пишу по пам1яті. Може трохи неточно. Це була моя улюблена збірка-більше про цю поетесу ніколи не чула. Навіть в неті не знайшла. Її книжку мені подарували, а потім хтось вкрав. Я сумую за нею. Якщо знаєте, де знайти вірші Галини Кирпи, дайте знати. | ||
24.10.2007
| [permalink] | ||
| Постійний відвідувач |
Жанна Василенко (из Житомирской области - в основносм пишет на украинском - но я и половины не понимаю, та что не могу оценить :) но вот это поняла и оценила :) Я под корни подрезать хотела б причины, По которым из жизни Так рано уходят мужчины. – Те, которых в народе зовут «Настоящий!», Уважая за сердце и ум, За душевный порыв, Жизни их не щадящий. Раздавали так щедро они Рук и мыслей творенья. Но, не ради того чтоб спастись от забвенья. На мужчинах таких мир всегда наш держался. Шар земной во Вселенной Без них не вращался б. Если б жили они На Земле нашей вечно, Сотворили бы рай – Наш, земной, бесконечный. Видно, в мире ином Подвиг их нужен тоже. Что ж мы плачем по ним? Что же горе нас гложет? Может, это они звезды В небе однажды зажгли И луну осветили, чтобы здесь, не Земле Все красивее жили? Что ж мы плачем о том, Что родные из жизни ушли, Если нам над Землей они новые звезды зажгли? | ||
23.12.2007
| [permalink] | ||
| модератор |
я ходил без тебя в луга, я ходил без тебя к цветам. я смог без тебя сто тропинок пройти, я смог без тебя у ручья прилечь, я смог без тебя весь вечер нести тяжесть своих одиноких шагов, больше я так не могу - без тебя (с) эжен гильвик | ||
12.01.2008
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Метелика ловити я не хочу: Він квітка неба – хай живе собі! Хай крильцями барвистими тріпоче, Щоб радісно було мені й тобі. І квітку лісову не стану рвати, Її додому я не понесу, Бо вдома їй джмеля не погойдати І не попити ранками росу! І не стеблинку, гілку чи травинку, Я не ображу – це страшенний гріх! Бо в кожній з них живе тремка живинка, Що світиться довірою до всіх. | ||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
04.02.2008
| [permalink] | ||
| модератор |
Мне нравится, что вы больны не мной Мне нравится, что вы больны не мной, Мне нравится, что я больна не вами, Что никогда тяжелый шар земной Не уплывет под нашими ногами. Мне нравится, что можно быть смешной - Распущенной - и не играть словами, И не краснеть удушливой волной, Слегка соприкоснувшись рукавами. Мне нравится еще, что вы при мне Спокойно обнимаете другую, Не прочите мне в адовом огне Гореть за то, что я не вас целую. Что имя нежное мое, мой нежный, не Упоминаете ни днем, ни ночью - всуе... Что никогда в церковной тишине Не пропоют над нами: аллилуйя! Спасибо вам и сердцем и рукой За то, что вы меня - не зная сами! - Так любите: за мой ночной покой, За редкость встреч закатными часами, За наши не-гулянья под луной, За солнце, не у нас над головами,- За то, что вы больны - увы! - не мной, За то, что я больна - увы! - не вами! (с) Марина Цветаева. | ||
27.03.2008
| [permalink] | |||
| - |
Зачепило, одначе: Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 27.03.2008 о 09:39. | |||
27.03.2008
| [permalink] | ||
| Новачок |
Бути собою... Бути собою – До болю, до крику! Бути собою До самих основ! Бути собою! Якою? Такою, Щоб вірити завжди У слово „Любов”! Тихою ніччю, Вранішнім розвоєм, Над берегом річки Розкинувши крила, Я стану такою... Небесно-земною: Лише одна мить – І я вже полетіла! І я не боюся Упасти додолу, І я не боюся Зламать свої крила, Бажаю завжди Залишатись собою, Щоб сонце зі мною За обрій летіло! Я буду собою: Хай що кажуть люди! Я буду собою – Такою, як є! Я буду собою: І це життя буде Таким, яким є, Все, до краплі, моє! Махно Світлана | ||
27.03.2008
| [permalink] | ||
| Гуру |
Мій улюблений: Р.Кіплінг "Якщо..." Як вистоїш, коли всі проти тебе — Упали духом і тебе клянуть, Як всупереч усім ти віриш в себе, А з їх зневіри також візьмеш суть; Якщо чекати зможеш ти невтомно, Оббріханий — мовчати і пройти Під поглядом ненависті, притому Не грати цноти ані доброти; Як зможеш мріять — в мрійництво не впасти, І думать — не творити думки культ, Якщо Тріумф, зарівно як Нещастя, Спримеш як дим і вітер на віку; Якщо стерпиш, як з правди твого слова Пройдисвіт ставить пастку на простих, Якщо впаде все, чим ти жив, і знову Зумієш все почати — і звести; Якщо ти зможеш в прориві одному Поставить все на карту і програть, А потім — все спочатку, і нікому Про втрати навіть слова не сказать; Якщо ти змусиш Серце, Нерви, Жили Служити ще, коли уже в тобі Усе згоріло, вигасло — лишилась Одна лиш воля — встоять в боротьбі; Як зможеш гідно річ вести з юрбою І з Королем не втратиш простоти. Якщо усі рахуються з тобою — На відстані, яку відміриш ти; Якщо ущерть наповниш біг хвилини Снагою дум, енергією дій, Тоді весь світ тобі належить, сину, І більше: ти — Людина, сину мій. Перекладач: Є.Сверстюк | ||
| Користувачі, що подякували черешня за цей допис: |
28.03.2008
| [permalink] | ||
| Здібна учениця |
НЕКРАСИВАЯ ДЕВОЧКА Среди других играющих детей Она напоминает лягушонка. Заправлена в трусы худая рубашонка, Колечки рыжеватые кудрей Рассыпаны, рот длинен, зубки кривы, Черты лица остры и некрасивы. Двум мальчуганам, сверстникам её, Отцы купили по велосипеду. Сегодня мальчики, не торопясь к обеду, Гоняют по двору, забывши про неё, Она ж за ними бегает по следу. Чужая радость так же, как своя, Томит её и вон из сердца рвётся, И девочка ликует и смеётся, Охваченная счастьем бытия. Ни тени зависти, ни умысла худого Ещё не знает это существо. Ей всё на свете так безмерно ново, Так живо всё, что для иных мертво! И не хочу я думать, наблюдая, Что будет день, когда она, рыдая, Увидит с ужасом, что посреди подруг Она всего лишь бедная дурнушка! Мне верить хочется, что сердце не игрушка, Сломать его едва ли можно вдруг! Мне верить хочется, что чистый этот пламень, Который в глубине её горит, Всю боль свою один переболит И перетопит самый тяжкий камень! И пусть черты её нехороши И нечем ей прельстить воображенье,- Младенческая грация души Уже сквозит в любом её движенье. А если это так, то что есть красота И почему её обожествляют люди? Сосуд она, в котором пустота, Или огонь, мерцающий в сосуде? Н.Заболоцкий | ||
| Користувачі, що подякували Olio за цей допис: |