Ви переглядаєте тему Складаємо словник полтавського балаку в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Інтереси; Відповідь: Допис від kobieta Майже всі інші я чула, або чула щось подібне. А ця ...
| Результати опитування: Чи треба позначати офтопом неполтавські слова? | |||
| Так | | 16 | 72,73% |
| Ні | | 6 | 27,27% |
| Голосували: 22. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack (1) | Параметри теми |
24.01.2008
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Чомусь до цієї теми вже неодноразово намагаються написати щось галицьке, тому хочу звернути увагу всіх: тут складаємо словник саме полтавського балаку. | |||
24.01.2008
| [permalink] | ||
| Філософф |
Щодо фраз...і як на мене, суто полтавських: "По цей..." ![]() Згадайте, думаю, більшість з форумчан так каже!!! :) Не просто "по цей", а й далі щось... Просто ця фраза заповнює проміжок в мові, коли людина не може підібрати слово. Наприклад: "Я сьогодні збираюся по цей...поприбирати, приготувати їсти...та наче і все" - типова полтавська фраза!!! Щодо того, що це СУТО полтавське: люди, які приїхали звідкись - дивуються, коли чують "поцей"(для них воно зливається в одне слово), і не можуть зрозуміти, що воно означає ![]() | ||
| Користувачі, що подякували kobieta за цей допис: |
25.01.2008
| [permalink] | |||
| Новачок |
Відповідь:
| |||
25.01.2008
| [permalink] | ||
| Філін |
Напевно в тебе досить вузьке і специфічне коло коло спілкування. Тому, що 99,9 відсотків слів наведених в топікові я особисто чую в Полтаві та області. Маловживаними, на мій погляд, є лище слова, які вживало найстарше покоління, а зараз ті слова поступово зникають разом з цим поколінням. | ||
| Користувачі, що подякували Mr. dUSHA за цей допис: |
25.01.2008
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 20.02.2008 о 10:32. | |||
25.01.2008
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
Хоча...ніколи не знала, що саме воно означає - не то півня, не то яку іншу птаху, не то взагалі щось едаке... Також...не можу сказати, що це саме полтавське слово, бо одна панна, яка сама родом з Чернігівської області, вживає його частіше за всіх нас разом взятих. | |||
| Користувачі, що подякували kobieta за цей допис: |
25.01.2008
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 25.01.2008 о 14:25. | ||||
25.01.2008
| [permalink] | ||
| Філософф |
| ||
25.01.2008
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
| ||
25.01.2008
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Тільки не кажіть, що такого слова ніхто не чув ![]() Востаннє редагував Odo: 25.01.2008 о 16:01. | |||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новини Полтавського міського клуба Банзай Кіокушин Карате | fragov | Кіокушин Карате | 20 | 13.06.2008 12:09 |
| Полтавського «регіонала» увіковічнили в граніті | RSS | Теревені | 9 | 19.03.2008 17:36 |