![]() | |
Ви переглядаєте тему А люди, взагалі, читають? в розділі Література, що є підрозділом форума Інтереси; Проглянула я розділ "Отдых и развлечения" і стало мені страшно. Невже люди ТАК відпочивають??? Теми ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
10.11.2006
| [permalink] | |||
| Супер модератор |
Цитата:
гербату – гербата, чай андрутиками - андрути, вафлі лазнички - ЛАЗНИЧКА, -и, ж., зах. Хатній туалет. http://www.slovnyk.net/?swrd=%EB%E0%E7%ED%E8%F7%EA%E0 ружні - різні содомічний - втаємничений, грішний (від Содома) густезне - дуже густе зварйована - скажена, божевільна, навіжена етцетера - транслітерація "ets.", тобто і т. д. вар’ятство - божевільність рашпатому - це, від слова "рашпіль". Тобто - шорсткий, шерехатий, шерхкий, шершавий. мештиком - МЕШТИ, мешт, мн., діал. черевики. НЕЙРОГЛІЯ, -ї, ж. Сукупність усіх клітинних еле*ментів нервової тканини, крім нейронів. http://www.slovnyk.net/?swrd=%CD%E5%...EE%E3%EB%B3%FF циґелики - циґелики - це, те саме, що й "дзиґарики", "годинники". Українська літературна мова знає схоже слово «дзигарики» (дзигарі) вживане раніше як назва баштових та стінних годинників. ружного - різного трускавки - полуниці рупцак - наплечник, рюкзак ковніром - коміром макабричні - моторошні відгово - відгово... - це не слово, це шматок від слова "відговорити". Якщо пильніше вчитатися в контекст, то видно, що це обірване відговоритися. ляґумінками - смаколики, щось на кшталт російського "вкусности" зупкою - зупка, суп пляйстерки - кусні (хліба) трутки - ТРУТКА, -и, ж., зах. Отрута. http://www.slovnyk.net/?swrd=%F2%F0%F3%F2%EA%E0 закатрупити - закатувати рушті - руси, роси, русини, русичі льокаль - 1. шинок, 2. квартира ДЕФІЛЯДА, -и, ж., зах. Дефілювання. http://www.slovnyk.net/?swrd=%E4%E5%F4%B3%EB%FF%E4%E0 пришпилу - приколу скурвий - сучий ампакетаж - очевидно мається на увазі якийсь художній твір. поколєґуємо - потоваришуємо, заприятелюємо пензлюємо - теж саме, що і валимо (додому) вуйчиками - ВУЙКО, -а, ч., діал. 1. Дядько з боку матері, брат матері. 2. Про старшого віком чоловіка (звичайно в шанобливому звертанні). http://www.slovnyk.net/?swrd=%E2%F3%E9%EA%EE До речі, як справи з перекладом "отвлечённого мышления", чи просуваються? Востаннє редагував Odo: 16.11.2006 о 09:40. Причина: З"ясувались значення деяких слів. | |||
10.11.2006
| [permalink] | |||
| модератор |
Цитата:
Особливо сподобалось: Трускавки, рупцак, та пензлюємо ! Треба запам’ятати і якось скористатися при нагоді:) Стосовно переклада … варіант є, але поки що ліньки писати…тобто дискутувати на ту тему:) | |||
10.11.2006
| [permalink] | |||
| Супер модератор |
Цитата:
| |||
11.11.2006
| [permalink] | |||
| Супер модератор |
Один з моїх улюблених письменників Сергій Жадан випустив нову книгу "Anarchy in the UKr" це такий нон-фікшн, короткі рефлексії про останні півроку в моєму житті, а також про те, що мені за ці півроку згадувалось. Думаю, якщо все буде нормально, до кінця весни вона вийде. Журнальний варіант буде в Кур”єрі Кривбасу. „Чарне”, наскільки я знаю, хоче видати її польською. Книга виходить доброю і ліричною… Збираюсь прочитати, як тільки знайду паперовий варіянт, або якась добра душа у інеті викладе. А наразі є лише невеличкий шматочок: Велике прохання до модерів та Адміна не стирати ненормативну лексику, бо це частина твору, а з пісні, як відомо, слів не викинеш, або що виросло - те виросло. Цитата:
| |||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
12.11.2006
|
| Sasha-Grob |
|
Допис видалив Sasha-Grob.
|
12.11.2006
| [permalink] | |||
| Супер модератор |
Цитата:
Добре, дяки за пораду, скористаюсь при нагоді!Востаннє редагував Odo: 20.11.2006 о 09:51. | |||
14.11.2006
| [permalink] | ||
| Супер модератор |
Такої книжки не чув. Найулюбленішою були казки братів Грим, старезна книжка із затертою палітуркою, з жовтими від часу сторінками із жахливими сюжетами про дітей з дивовижними іменами Ґензель та Ґретель і таке инше. | ||
14.11.2006
| [permalink] | ||
| Гуру |
:) В мене була улюблена книга "Зачарований хлопчик" - на вигляд її пам"ятаю, а про що вона - хоч вбийте не згадаю(років у 5 вона була улюбленою, хоч і товста як для малечі), а взагалі, дуже любила казки - перечитала купу книжок всяких там народностей(зараз всі вони громоздяться на антресолях - спадок для мого племінника). А взагалі дуже багато маю цікавих дитячих книжок. Від казок до просто дитячої літератури остаточно перейшла в 5-му класі, коли ногу зламала, і за місяць з гіпсом проковтнула річну норму :). | ||
14.11.2006
| [permalink] | ||
| Гуру |
Дочитала вчора вночі Муракамі - еххх!!!!! Давно я такого не робила, але навіть в кінець книги довелося заглянути, коли дочитувала, бо цікаво було чи виживе головний герой чи ні(я ж себе асоціювала з ним - не те, щоб в нас щось дуже схоже, але так вже сталося, що то наче я була). А сьогодні вранці(на роботі), доки чекала улюбленого начальника(а він як завжди страшенно любить гаяти час інших), почала читати Жадана "Депеш Мод"!!! Знову ж таки, поклони летять в сторону С-Г :thank_you: . прочитала не багато, але достатньо, для того, щоб зрозуміти - цікаво пише гадьониш!!! Мені..трохи якось схоже на Селінджера - наче і різні зовсім - і час, і країна, а все ж...є щось схоже...може пофігізм, відстороненість від соціуму. Ну...та я ж тільки почала, так що це тільки перше враження. :) | ||
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| книги, литература, література, роман, читання, чтение |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Великое Поколение, уходящие знаменитые люди | Def | Теревені | 1 | 23.09.2007 00:58 |
| Люди-животные с мозгом | Def | Теревені | 5 | 27.08.2007 08:24 |