Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей3Благодарности
  • 1 Сообщение от Meladon
  • 2 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 4 из 4.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Полтавські галушки - гречані (by Meladon)


    Ну от і добрався до свята святих... бо соромно було якось невміти цього готувати....
    для початку розжився гречаним борошном... і відрив автентичну книжечку...(яка мені нічим не допомогла майже)


    це стандартний рецепт з тієї книжки і багатьох радянських книжок..
    першопочатково почав робити по ньому
    Офтоп:
    Галушки гречневые.

    Ингредиенты:
    - гречневая муки - 2 стакана
    - яйцо – 2 шт.
    - вода - 3 стакана
    - лук репчатый – 2-3 луковицы
    - сало - 100г
    - соль – по вкусу


    Рецепт приготовления:
    Муку просеивают, добавляют воду, яйца, соль и замешивают тесто. Затем раскатывают его в пласт толщиной 0.5 см, нарезают на квадраты. Сало нарезают кубиками, лук измельчают и поджаривают с салом до золотистого цвета, затем солят, добавляют воду, дают ей закипеть и засыпают галушки. Варить около 30 минут.

    Готовы галушки подать с тем же бульоном, в котором они варились.


    майже довів до кипіння воду розвів там борошно
    ну усе як по тому рецепту...

    команда дегустаторів зразу відкинула варіант варіння в окропі чи бульйоні...
    виходять не дуже цупкі і гірші в цілому ніж на пару....

    ні в рідкуватому ні в більш густому стані не сподобалося..
    в цілому варіація не пройшла критики...без відчаю далі....

    далі таки поліз перечитувати тонни матеріалів від домогосподарок по всьому інтирнету...
    перечитав всі шо по знаходив кулін книжки...
    і вирішив додати +1/3 борошно пшеничного
    вершків, масла вершкового, досолив і мішав мішав.. пробуючи різні консистенції...
    зупинилися на варіанті густоти фаршу+

    варіант варити - знову не пройшов.. ні довго ні мало...
    зупинилися на варіанті папроваріння десь 3-4 хв на сильному вогні..

    ось приблизно такі вийшли (мо не дуже красиві.. але якось швидкість переконливо оминала естетику)
    зклав в каструлю з вершковим маслом


    а в цей час помічники подопомогали нарізавши
    цибульки, нарубали, часнику, копченого сала та мяса


    цибулю обсмажив з вершками.. і перейшли до головного...

  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Полтавські галушки - гречані (by Meladon)


    гарні "опішнянськи" горщики нарешті пішли до справи

    поскладав галушки до них, далі часник, мясо/сало, цибуля з вершками...

    і на 10 хв в максимально розпечену духовку
    і по результату ....


    зверху трішки сиру, і закриваємо на 3-4 хв.


    хто з горщика а хто на тарілку...
    в цілому вийшло дуже гарно..
    похвастатись можна тим що гречаних галушок знайдеться далеко не в кожному закладі нашого міста..



    Смачного.

    ЗІ буду радий якшо поділитесь своїми варіантами гречаних галушок...
  3. #3
    Offline
    Banned

    Re: Полтавські галушки - гречані (by Meladon)


    Я склоняюсь к тому, что все таки на пару должны выйти воздушнее.
    Хотя никода их неготовил... Сужу по вареникам, где вареники на пару вкуснее и мягче чем те который варились в воде.
    Вот нашол рецепт на http://forum.say7.info/topic11057.html один в один как у Sladost, только с начинкой!!!

    Для теста:
    3 стакана пшеничной муки,1 яйцо,1/2 чайной ложки соды,1 стакан кефира,щепотка соли.
    В просеянной муке сделать воронку.Влить в нее кефир,яйцо,соль,соду.Замесить крутое тесто,накрыть тканью и оставить дозревать 35-40 минут.Готовое тесто раскатываем пластом,вырезаем кружочки и лепим узелки с разными начинками.Варим галушки на пару под крышкой 10минут.Перед подачей на стол поливаем растопленным маслом,можно подать со сметаной или кетчупом.
    Варианты начинок
    -из тушенки
    Пропустить через мясорубку вареное мясо с жаренным луком,посолить,поперчить.
    -из печени
    Вареную или жаренную печень пропустить через мясорубку с жаренным луком.Добавить масло,соль,перец.
    -со шкварками
    Варенный картофель растолочь,перемешать со шкварками и жаренным луком.(я сделала этот вариант)
    Приятного аппетита!!!
  4. #4
    Offline
    Постійний відвідувач

    Re: Полтавські галушки - гречані (by Meladon)


    Meladon, дякую за рецепт.
    цікаво спробувати. невже те, що готується з гречаного борошна може бути смачним?
    колись пробувала щось подібне...
    але відвертий, я б сказала брутальний смак гречки забив всі інші враження...
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Полтавські вулиці
    Victorious в разделе Життя міста Полтава
    Ответов: 167
    Последнее сообщение: 28.07.2015, 22:21
  2. Ответов: 22
    Последнее сообщение: 20.07.2015, 10:09
  3. К Котляревскому на галушки (12.07.2008)
    fragov в разделе Полтава туристична
    Ответов: 5
    Последнее сообщение: 17.04.2009, 10:23
  4. Полтавські брейкденсери
    fragov в разделе Полтава Відео
    Ответов: 0
    Последнее сообщение: 09.03.2009, 14:12
  5. Полтавські вечірки
    Uksus в разделе Заклади, місця відпочинку Полтави
    Ответов: 12
    Последнее сообщение: 06.11.2007, 10:43

Теги для этой темы