Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей19Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 4 1 2 3 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 32.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Піца


    вечір п'ятниці...
    як же без піци...
    обіцяв.. просили по етапно, от будь ласка ..


    складові
    * 60 мл (4 ст л) оливкової оліїї (екстра вєрджин)
    * 400 мл (2 стакани) молока нагрітого до температури 43 С (в мікро приблизно 45 сек.)
    * 17 г (4 ч л) цукру
    * 680 г (5 чашок) муки
    * 14 г сухих дріжжів (або 25 звичайних, як в мене)
    * 6 г (1 ч л) солі

    1. Нагріти духовку до 65 С и виключити. Там буде підніматися тісто.
    2. Дріжджі висипати в молоко, додати цукор. Залишити на 10 хв.
    3. Змішати сіль і просіяне борошно.
    4. Замісити тісто додаючи рідкі інгредієнти (молоко із дріжджами й оливкову олію).
    5. Місити руками до одержання гладкого еластичного стану, щоб не прилипало до рук.
    6. Ємність у якій буде підніматися тісто злегка змазати олієюі покласти в неї тісто у формі кулі.
    7. Тісто поставити у виключену духовку на 30 хв. Накрити злегка вологим рушником. 8. Тісто розділити на 2 частині. Розкотати до бажаного розміру. Виходять 2(товст) 4 тонкі піци.
    9. Лист змазати щедро оливковою олією. Від цього вийде хрустка скоринка. Викласти масу.
    Викласти масу. Якщо бажаєте тоненьку, то одразу переходимо до наступного етапу, якщо полюбляєте пухнасту то треба залишити на 20 хв.
    10. Духовку включити нагріватися до 230-250 С.
    11. Підготувати начинку за смаком. (томатний соус, шинка, солодкий зелений і червоний перець, помідори, оливки, часник, базилік, інша зелень і багато сиру).
    я зазвичай спочатку кладу всі інгредієнти окрім сиру і відправляю в духовку на 16-18 хв.
    а потім додаю часник, зелень та сир
    на випікання йде зазвичай 25-30хв. в залежності від товщини та інгрідієнтів




  2. #2
  3. #3
    Offline
    Філософф

    Re: Піца


    Ам-ням-ням. Дяки Меладон, по твоєму рецепту вже готували тісто і піцу. А ще з цього ж тіста я робила пиріжки жарені і печені з капустою.)))(тому що швидко готувати тісто)
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Піца


    Рецепт гарний, от тільки із сухими дріжжами - чи не багато 14 г??? Тому що це еквівалент 42 г звичайних "живих".
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Піца


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Рецепт гарний, от тільки із сухими дріжжами - чи не багато 14 г??? Тому що це еквівалент 42 г звичайних "живих".
    давай зміню на ..." використовувати відповідно до інструкції" ?
  6. #6
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Піца


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    давай зміню на ..." використовувати відповідно до інструкції" ?
    як хочеш. Просто знаю, що тіж самі сухі "Львівські" (якими сам користуюсь) чи Акмая для безопарного тіста йдуть 1:3 (сухі:"живі")
  7. #7
    Offline
    ТАК!

    Re: Піца


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    як хочеш. Просто знаю, що тіж самі сухі "Львівські" (якими сам користуюсь) чи Акмая для безопарного тіста йдуть 1:3 (сухі:"живі")
    а ти візми та потестуй на практиці як підходиь тісто та грає від сухих та справжніх.. все приходить з практикою
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Піца


    як раз на практиці перевірено на півкіла борошна йде 8-10 г. Може тому, що тісто роблю на воді, а не на молоці, і ллю менше олії (а жири як відомо пригнічуюють діяльність /активність/ дріждів).
  9. #9
    Offline
    ТАК!

    Re: Піца


    а ти порівняй на молоці та з кількістю цукру
    я воно береться в теплому стані..
    імхо на воді робить тісто...хм навіщо? купи сироватки .. всеж карще..
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Піца


    якщо вже говорити про класичне тісто для піцци - то воно робиться на воді і майже без цукру (тріхо, щоб оживити дріжді). замішую тісто, накриваю злегка зволоженим рушником і ставлю на 40-60 хв. у таке місце, де немає протягів (наприклад, у стіл чи нерозігріту духовку). Хочеться спробувати замісити хлібопічкою, але ніяк не ризикну, та й для лінивих то.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 4 1 2 3 ... ПоследняяПоследняя

Теги для этой темы