Грошова допомога постраждалим у війні!
Дерево благодарностей7Благодарности
  • 5 Сообщение от Meladon
  • 1 Сообщение от Olio
  • 1 Сообщение от laithemmer
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 9 из 9.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Сирні пончики


    Давно вже збирався відкрити сезон фритюрниці та наробити пончиків


    Код:
    Пончик, также пышка (анг. — donut) — круглый, жареный в масле, обычно сладкий пирожок (внимание, этимологически «пончик» и «пышка» имеют различия в значении).
     Слово пончик пришло в русский из Польши (польск. pączek — круглый сладкий жареный пирожок ), где пончики являются одним из самых популярных видов пирожных.
     Также изготавливаются пончики с начинкой: вареньем, повидлом, джемом.
    .. ну і ось поділюсь рецептом, насправді все дуже просто і максимально ефективно..(оскільки робилось це в суровій чоловічій компаніїї то до глазурування руки не дійшли, а так то взагалі треба але це вже буде інша історія)


    інгредієнти

    1) Сир кисломолочний (2*250 гр.)
    2) Яйца (4 шт.)
    3) Борошно (15 столових ложки +++)
    4) Сода харчова (чайна ложка) - наступного разу думаю спробувати з роспушувачем тіста, бо деякі особливо вередливі поціновувачі відчули смак соди в готовому продукті
    5) Цукор( 3 столові ложки)
    6) Сіль (трішки)

    + олія для фритюру



    вихідні компоненти: сир та яйця розмішуємо до однорідного стану до повного зникнення комочків



    велика подяка за виконану роботу по розмішуванню відомому українському рятівнику nerch

    Потім починаємо поступово додавати сипучі інгредієнти, зауваживши те що борошна треба буде додати більше для доведення тіста до необхідної консистенції


    тісто ретельно вимішуємо
    катаємо колбаскою та починаємо з порізки на кружечки і формування дірочок в середині


    отакі гарненьке вийшли


    і відправляємо у фритюр на декілька хвилин до досягнення золотавого кольору...
    після чого відкидаємо на серветки чи рушник паперовий для нейтралізації зайвої олії...
    і залишилось тільки посипати цукровою пудрою, горішкаме, кокосовою стружкою (хоча все-таки правильніше булоб робити з глазур'ю)



    дуже смакую з кавою чи чаєм ! смачного!

  2. #2
    Offline
    Banned

    Re: Сирні пончики


    Попробуем сделать,вроде несложно...
    Недавно в "Полтавской здобе" пончики покупал (это на 5 школе), такое кавно,не понравились вообще, хоть бы сахарной пудрой присыпали что бы слаще были.
    Я то думал у них они на вкус как в полицейских боевиках,где они их жрут через каждые 5 минут.
  3. #3
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Сирні пончики


    Meladon поцупив в Лайти рецепт)))
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Сирні пончики


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    бо деякі особливо вередливі поціновувачі відчули смак соди в готовому продукті
    так треба було трохи погасить лимонним соком.
    Olio, мабуть у вікно підглядав. А взагалі цей рецепт багато кому відомий, а от Meladon просто оформив і виклав. Я счітаю, що тут плагіату немає.
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Сирні пончики


    за цим рецептом пончики готувала ще моя прабабуся
    це дуже поширений рецепт
    такшо нетреба тут - не цупив!, старався
  6. #6
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Сирні пончики


    Meladon, та я шо? я ж нічого))) маладєц)))
  7. #7
    Offline
    Міньйонбанана

    Re: Сирні пончики


    Olio, і помнить жеж :) Сирні бублики!
    Точно такий самий рецепт, тільки от я не колбасками його ліпила, а розкатувала тісто, і не у фритюрі жарила, а у кострульці з олійкою - чим багаті, тим і раді )))

    Стосовно соди - коли всипала муку, туди ж додала і соди, і зверху на неї ще муки. Дала трохи постояти, воно перегасилося, а далі вже замішувала. Коли так роблю, ніякого присмаку содового нема.
  8. #8
    Offline
    ТАК!

    Re: Сирні пончики


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    , і не у фритюрі жарила, а у кострульці з олійкою - чим багаті, тим і раді )))
    це і є жарка у фритюрі (в киплячій оліїї)
    а я писав про фритюрницю - це пеціяльний апарат
  9. #9
    Offline
    Міньйонбанана

    Re: Сирні пончики


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    це і є жарка у фритюрі (в киплячій оліїї)
    а я писав про фритюрницю - це пеціяльний апарат
    хех..я трошки помилилася я за апарат казала - нема спіциального, є або кострулька, або сковорідка)
+ Ответить в теме

Теги для этой темы