Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей14Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 16.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт

    В оригиналі цей торт називався "Німецький шоколадний торт навиворіт". А пояснюється ця назва так: в США досить поширений торт з шоколадних коржів, обмазаний кремом з кокосовою стружкою, який називається "Німецький шоколадний торт". Тут же торт зовні кремом не обмазується - ним перешаровують коржі. Поверхня заливається шоколадною глазур'ю.


    СКЛАД

    КОРЖІ:
    1 1/2 склянки цукру
    1 1/2 склянки борошна
    1/2 склянки какао-порошку (бажано високої якості)
    3/4 ч. л. пекарського порошку (розрихлювача)
    3/4 ч. л. соди
    3/4 ч. л. солі
    6 ст. л. розтопленого вершкового масла
    2 яйця
    3/4 ч. л. рідкої ванілі (яку досить вдало заміняє ванільний цукор)
    1/8 ч. л. мигдалевої есенції
    3/4 склянки молока
    3/4 склянки теплої води
    КРЕМ:
    200 г. кокосової стружки
    200 г. подрібнених горіхів (в оригіналі – пекан, використовував звичайні грецькі або мигдаль)
    1 банка згущеного молока
    1 ст. л. рідкої ванілі ( американська специфіка, але повторюсь можна замінити ванільним цукром або синтетичним ваніліном)
    50 г масла чи 50 мл молока

    ГЛАЗУР:
    300 г. вершкового масла
    300 г. темного (чорного) шоколаду
    3 ст. л. карамелізованого цукру
    ДЛЯ ПРИКРАШАННЯ:
    20 г стружки (по 10 г) білого та чорного шоколаду
    Коржі:
    Змішати в одній ємності сухі інгредієнти, в іншій – рідкі, окрім теплої води.
    Змішати складові двох ємностей, збиваючи міксером на низькій швидкості, потім збивати міксером на високій швидкості 2-3 хвилини. Знизити швидкість до повільної та поступово влити теплу воду, продовжуючи збивати, поки тільки-тільки не перемішається (тісто буде рідким). Розділити тісто на три рівні частини.
    Випекти 3 коржі при температурі 180 Сo близько 20-25 хв. (форму необхідно промаслити або вистелити пергаментним папером).
    Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою (зубочисткою, китайськими паличками тощо).
    Крем:
    Кокосову стружку висипати на одну сковорідку, горіхи - на другу.
    Обсмажувати, періодично помішуючи, 10 хвилин при на слабкому вогні.
    Увага! З кокосом обережно, швидко горить,тому потрібно постійно контролювати.
    Змішати кокос, горіхи, ваніль и згущене молоко і масло (чи молоко) (з кремом краще працювати в теплому вигляді, так він краще розмазуватиметься).
    Глазур:
    Розтопити на водяній бані масло, додати поламаний шоколад і сироп (карамелізований цукор), вимішати доки маса не стане однорідною.
    Глазур поставити в холодильник до загусання, періодично помішувати.
    Збираємо все до купи:
    Положити один корж на шмат пергаментного паперу.
    Намазати на корж половину крему.
    Щоб легше розмазувалось (крем буде густий), ложку чи лопатку можна змочувати водою.
    Повторити.
    Накрити третім коржем.
    Боки та верх торта обмазати охолодженною глазур’ю.
    Присипаємо поверхню пластівцями з білого та чорного шоколаду (їх робити легко – одну з шоколадок, яка йде на глазур, і білу шоколадку, перевертаємо догори рівною стороною і по ній шкребемо рівним ножем. Щоб вийшли гарні пластівці, шоколад не повинен бути холодним.
    Поставити торт в холодильник на годину.
    Перед розрізанням краще дати постояти при кімнатній температурі, інакше важко різати.

  2. #2
    Offline
    Добрий модер ))

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Дійсно смачний торт. І дуже ситний
  3. #3
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    1/8 ч. л. мигдалевої есенції
    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    або мигдаль)
    ну ось я на відстані відчувала, що там був мигдаль!))) ееехх....
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Ответ Сообщение от Olio Посмотреть сообщение
    я на відстані відчувала, що там був мигдаль!
    ні, тіко есенція. а горіхи звичайні грецькі.
  5. #5
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Sky, но пахне ж мигдальом, пахне?!!)))
  6. #6
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    відповідаю сама собі))) не пахне, но смачнючий же! Дякую сострадатєльним людям із залізною силою волі, які донесли мені шматочок солодкого щастя (Лайт, рєспєкт!))))
  7. #7
    Offline
    ТАК!

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    дуже мало фоток!!!!!
    і мигдаль не проблєма в нас купити!
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    дуже мало фоток!!!!!
    12-14 грудня викладу поетапне приготування цього торта.
    А от щодо мигдалю - тут потрібен не сам горіх (бо його дійсно не складає жодної проблеми купити), а мигдалевий (навіть можна сказати близький до амаретто) запах. Хоча грецький можна частково або повністю замінити ним.
  9. #9
    Offline
    Філософф

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    Хлопці-чоловіки-шефкухарі. Хватить сваритися за головне місце на наших кіхнях))))
    Давайте побільше рецептів, простих і смачних, а для професійних сварок окрема тема, напр, за чиїм рецептом смачніша піца...
    Ще краще з опробуванням, думаю ніхто з випробувальників не буде проти)))
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Німецький шоколадний кокосово-горіховий торт


    І так - як обіцяв - увесь процес детально
    Перше - це випікання коржів
    Інгредієнти:

    Топимо масло

    Далі у ємності змішуємо усі сухі складові

    Додаємо рідкі інгредієнти. Виходить дуже насичене повітрям тісто (навіть якщо все замішую вручну)

    Далі розділяємо отримане тісто на три рівні частини

    Змащуємо форму маслом і потім притрушуємо манкою (форму треба потім поплескати долонею, щоб зтрусити зайву манку).

    Печемо до готовності (25-30 хв. і близько 180 градусів) кожен корж окремо (якщо спекти все одразу - нарізати на частини важкувато) перевіряючи готовність дерев'яною паличкою (сірником, шпажкою, зубочисткою...)

    Далі переходимо до приготування крему. Ось його складові

    Основними є горіхи (цього разу використовував три види), кокосова стружка, згущене молоко (або вершки), ванільний цукор (його роблю вже сам - беру паличку ванілі, засипаю її дрібним цукром і забуваю про цю банку на пару місяців - в результаті за ті ж гроші отримуємо натуральний ванільний цукор) і рідкі вершки (або молоко, розтоплене масло). Останні роблять крем більш пластичним.
    Поетапно обсмажуємо всі горіхи

    Потім все подрібнюємо і перемішуємо

    Виходить ось такий малопластичний крем

    Щоб він краще лягав рекомендую злегка підігріти. Спочатку намащуємо один корж, потім другий і накриваємо третім

    Наступний, найбільш легкий етап - приготування м'якої глазурі. Вона робиться з шоколаду (чорного) і масла.

    Перше, що потрібно зробити - це розтопити на водяній бані масло

    коли воно повністю розтане - додати шоколад

    і далі вимішувати, поки не розтане шоколад

    Далі рідку глазур охлоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник. Щоп'ять хвилин витягаємо і ретельно перемішуємо. І так доти, доки вона стане пластичною (як м'яке масло). Покриваємо торт глазур'ю і прикрашаємо пластівцями з чорного і білого шоколаду.
    А робляться вони досить легко - лезом ножа (рівним) шкребемо по плитці шоколаду

    Прикрасивши, ставимо торт у холодильник на 2-5 годин. Зауважте - торт треба виймати з холодильника за 30-60 хв. до подачі, інакше - глазур буде твердуватою і торт важче різатиметься.
    Смачного і вдалого приготування!
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Теги для этой темы