Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 2 из 2.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Вершковий соус із красноголовців з травами


    Місцеві назва - підосиновик, червонюх, красноголовець, краснюк. З родини болетових - Boletaceae. Шапка 4-12 (15-20) см у діаметрі, напівсферична, потім опукло-розпростерта з підгорнутим краєм, темно-червона, оранжево-червона, при достиганні колір вицвітав (колір шапки дуже мінливий - різних відтінків), гола або тонкоповстиста, суха. Шкірка не знімається. Пори білуваті, з віком сіріють, дрібні, округлі. Спори 11-18(22) Х (4)4,5-5,5(6) мкм. Ніжка 8-15(20) Х Х 1,5-4,5 см, щільна, білувата, темно-волокнисто-луската. М'якуш білий, при розрізуванні на повітрі спочатку трохи рожевіє, згодом ліловіє й чорнів, з приємним запахом і смаком. Поширений на Поліссі та в Лісостепу. Росте в листяних і мішаних лісах, під осикою та вільхою. Збирають у травні - жовтні. Добрий їстівний гриб. Використовують свіжим, про запас сушать, маринують, засолюють. Заготовляють на Поліссі.

    це ще одна відповідь грибникам

    самий простенький соус... безо всяких особливостей, ідеально іде під тальятелі, залишки можна пустити під рис ... інше

    дуже приємний після передозування печерицями!


    Красноголовців треба помити обсуткати від піску почистити позрізати посинілі частини...
    Порізати на кубики і так само цибулю..

    обсмажити до появи золотавого кольору, влити біле столове вино, витушити, додати вершки... протушити і додати рублені трави (майоран, петрушка... інше за смаком...)

    подавати до пасти, рису, овочів....



    кінцевих фоток нажаль нема, бо грибники народ голодний та агресивний

    СМАЧНОГО

  2. #2
    Offline
    Banned

    Re: Вершковий соус із красноголовців з травами


    Прикольно:):):)
+ Ответить в теме

Теги для этой темы