Ревінь, рамбамбар, ромбамбар, румбамбар (Rheum L.) — рід багаторічних зіллястих рослин з родини гречкуватих, з довгим міцним корінням і простими дуже великими листками, стебло до 2 м заввишки. Батьківщина ревеню - Південно-Східна Азія, Північна Монголія, Північний Китай, Алтай, Сибір. Налічує більше 30 видів. Деякі види Р. з давніх часів культивують як городні, лікарські й декоративні рослини. В Україні найбільше вирощують: Р. хвилястий (R. undulatum L.) і Р. чорноморський (R. rhaponticum L.).
В їжу використовують молоді соковиті хвостики прикореневих листків: з них виготовляють компоти, киселі, конфітюри, соки, цукати та ін. На Британських островах та в Новій Англії популярним є ревеневий пиріг. Коріння й кореневища Р. тангутського (R. palmatum L. var, tanguticum Maxim.) використовують в медицині як послабляючий і зв'язуючий засіб.


--------------------------------------------------------------------


Всі памятають цю картинку з дитинства?




захотілося його приготувати і роздобувши свіжого ревеню вирішив навояти



перш за все ці палки (350грм) треба почистити від волокнистості

відміряємо пі склянки цукру



і розводимо в 2,5 літра води
додавши маааааааленку щіпку (від палки а не молоту) кориці




доводимо суміш до повного розчинення....

а тим часом
рубаємо ревінь



і тільки після того як цукор повністю розчинеться додаємо ревінь



доводимо до кипіння і виключаємо...

залишаємо до повного охолодження і відправляємо в холодильник
....

пити охолодженим



ЗІ можна додавати багато чого в процесі: спеції, трави, сухофрукти, чай ... і т.д.

СМАК НЕПОВТОРНИЙ
СМАЧНОГО!