Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей3Благодарности
  • 1 Сообщение от Meladon
  • 2 Сообщение от Uksus
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 5 из 5.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Risotto nero - Чорне різотто


    як і обіцяв
    рецепт чорного різотто

    1 велика цибулина
    400 грамів різотто
    больше 1 літру мясного бульйону
    80+ грамів вершкового масла
    2 зубчики часнику
    150грм сиру (бажана пармезан, але який знайдете)
    1 чайна ложка лимонного соку
    сіль перець целень за смаком

    і такс .... головне це рис. Рис повинен бути арборіо або віалоне, з іншого просто не вийде різотто. Рис саме такий через великий вміст крохмалю та клійковини.

    найдешевший що в нас можна придбати це



    але якість не така як у італійських варіантів... які через те що ВОНА працює стали настільки дорогими, що стали дорожчими за м'ясо в рази

    перш за все рубаємо цибулю та часник, розтоплюємо в сотейнику (чи каструля але дуже якісна з дуже товстим дном) 50 грмаів вершкового масла і пасеруємо там цибулю з часником ... до прозорості...



    ////// ремарка
    фотки дуже не кльові бо невстигаю і гостей розважати і їсти готувати і фоткати... ніхтож нехоче ніфіга допомагати

    ////

    далі всипаємо наш рис та обсмажуємо його поки він не стане прозорий та почне трішки золотавіти ....
    в цей момент заливаємо його по верх бульйоном (до кінця готування рис повинен бути постійно покритий рідиною!!!)


    постійно помішуємо і уварюємо....
    суть в тому щоб рис всмоктував рідину і розбухав, в результаті він збільшиться майже в тричі


    коли колір зміниться на жовтуватий (завдяки бульйону) необхідно влити 200 грамів білого сухого вина (для аромату)

    і я додаю чорнила каракатиць (для кольору та смаку)



    постійно помішуючи не забуваємо постійно доливати бульйон

    весь процес займе не менше 40 хвилин!

    і весь час необхідно куштувати рис, щоб не переварити а довести до стану (al dente)


    під самий кінець додаємо останню порцію бульйону та солимо і перчимо


    коли внутрішній голос підкаже вам що вже все
    необхідно доодати сир (тертий, шкрябаний чи різаний)


    вимикаємо, розмішуємо ...

    різотто повинно стікати з ложки, а не бути як рисова кашка...

    ні і фінал:


  2. #2
    Offline
    модератор

    Re: Risotto nero - Чорне різотто


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    фотки дуже не кльові бо невстигаю і гостей розважати і їсти готувати і фоткати..
    Ты в 5 утра гостей принимаешь ?
  3. #3
    Offline
    Добрий модер ))

    Re: Risotto nero - Чорне різотто


    Схоже на личинок ...
    А чому немає нічого такого ... восьминога б, чи кальмару чи ще чого-небудь, щоб не просто рис?
  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: Risotto nero - Чорне різотто


    Ответ Сообщение от АлекS Посмотреть сообщение
    Ты в 5 утра гостей принимаешь ?
    в мене безссоння.
    це для кось крім мене проблєма?

    Ответ Сообщение от Uksus Посмотреть сообщение
    Схоже на личинок ...
    А чому немає нічого такого ... восьминога б, чи кальмару чи ще чого-небудь, щоб не просто рис?
    ну про личинки то в кого яка підсвідомість....
    окремо до цього була риба на пару
    але там ж ніякого рецепту не треба
    (дієту блюстимо)
  5. #5
    Offline
    модератор

    Re: Risotto nero - Чорне різотто


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    це для кось крім мене проблєма?
    Нет, просто заинтересовало
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 00:50
  2. Nero 8 Micro 8.0.3.0 ( Rus / Eng )
    AmoKK в разделе Софт
    Ответов: 1
    Последнее сообщение: 17.10.2007, 15:02

Теги для этой темы