info
шиш-кеба́б
— блюдо многих народов Азии, имеющее аналоги и в античном мире. Традиционно изготавливался из баранины, жаренной на шампурах (металлических или деревянных прутьях). Блюда, приготовленные на вертеле, традиционны для многих народов мира и уходят корнями в доисторические времена.

Якшо дома маємо не дуже жирну свинину (з бараніной проблєми)
але дуже не кошерну свинину..... і нам хочеть чогось шо не завжди готує (мама, тьотя, подруга, жінка... коханка.. чи ше хтось)

можна трохи позбочуватись але не виходячи за рамки античних класиків в кухонних умовах ....

беремо шматок не жирної свинини (але не пісну а так щоб з прожилочками)
миємо, чистимо від непотребу
та нарізаємо на отакі шматочки


самі шматочки
обсушуємо вафельним рушником
зкраплюємо лимонним соком
і натираємо
по трішку: цукор, сіль, чорний перець

і нанизуємо їх на шампури ака шпажки



беремо наааайбільшішу пательню (ну щоб влізло)
прокалюємо до червоного кольору
крапаємо трішки олії і зразу щоб не горіло вкидаємо мясце



30-45 сек
і перевертаємо



...
далі це йде в духовку при темперетурі 300град на 7 хвилин (духовка попередньо розпечена)


ну і результат невспів ні витягти ні салат доробить
все зїли

встиг сфоткать залишки