і так .. відійшовши не так далеко від італійської кухні
покажу вам одну з тих речей шо я ще люблю робити та їсти

Люля́-кеба́б (від перс. کباب – kabâb: смажене м’ясо) — східна страва у вигляді продовгуватої котлети, обсмаженої на шампурі. Готується з баранини, перемеленої із цибулею (без хліба і яйця).

нам знадобляться:
фарш (600-700)
цибулька (1-1,5)
пару зубчиків часнику
фісташки
червоний мелений перець
зіра
(і пара сильних чоловічих рук)




часник рубаємо
цибулю рубаємо
(я ще трішки додав базиліку)

і в ступці товчемо фісташки на крупненькі крихти



додаємо це все до фаршу
і спеціїї
і можна своїх за смаком



вимішуємо

і починаємо процедуру яка буде відповідю на питання чому воно без яйця не розпадається...

масу треба відбити.... реально відбити об стіл руками... протягом півгодини... ітак ... так... поки не стане фона схожа майже на паштет
(я під час цього зазвичай дивлюсь новини .. ПРАЦЮЄ, ОБІЦЯЄ... дає наснагу відбивати фаршик)


наживлюємо на шампурчик... руками обережно, і паніруємо (сухарі, борошно) я люблю в манці



і відправляємо на фользі/решітці в духовку
щедро поливши оливковою олією
на 12-15 хв при 220
або більше жару менше часу в залежності як любите просмаженість



і на гарнірчик я приготував не шліфований рис вимочений в куркумі з горішками та родзинками

але можна подати майже буд з чим

і не забудьте полити оливковою олією


смачного!

ЩИРО ВАШ