Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей7Благодарности
  • 7 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 8 из 8.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Яблучний пиріг з крем-брюле


    І так почнемо.
    Для початку нам потрібно
    для тіста:
    - 2 -2,5 склянки борошна
    - 1 склянка цукру
    - пачка вершкового масла (200 г)
    - 3 білка
    - за бажанням - розрихлювач (або сода гашена оцтом, а краще - лимонним соком), 1 ст. л. ванільного цукру

    для начинки:
    - склянка жирних вершків (20%-35%)
    - 3 жовтка
    - 2-3 ст. л. цукру
    - 1 ст. л. ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа
    - сіль (зовсім трохи, маленьку дрібочку)
    ______________
    4 -6 яблук тверденьких та солодких (в залежності від розміру форми та яблук)


    Починаємо замішувати пісочне тісто ( я це робив у комбайні, бо треба було швидко, але краще руцями)


    Поступово змішуємо всі інгредієнти


    Отримане тісто повинне відставати від стінок посудини, в якій воно заміщувалося, не прилипати до рук, але й не бути досить твердим.

    Тісто ставимо на 30 - 60 хвилин до холодильника чи морозильноі камери,
    а в цей час чистимо яблука

    розрузаємо їх навпіл та вищищаємо насіння. Зверху робимо неглибокі надрізи (для краси).

    Готуємо крем-брюле, для цього збиваємо жовтки з цукром та вершками


    Змащуємо форму маслом (щоб не пристало) та виймаємо тісто з холодильника.


    Далі розрівнюємо тісто по формі таким чином, щоб воно було рівним шаром на дні та стінці форми (десь в неповну висоту половинок яблука)

    Викладаємо яблука

    Заливаємо крем-брюле

    та ставимо випікати (температура близько 180-200 градусів) до готовності

    Виймаємо пиріг, перекладаємо на тацю, а коли вистигне - можна притрусити цукровою пудрою

  2. #2
    Offline
    Пророк

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    краса!
  3. #3
    Offline
    Пророк

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    Нічого собі! Sky, молодець!
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    Дівчата, велике вам спасибі, за те що оцінили мою творчість.
    А починалося все з того, що просто випадково декілька днів тому увімкнув Меню-ТВ, а жіночка готувала саме цей пиріг, захотілося й собі спробувати.
    черешня, та воно легке у виконанні.
  5. #5
    Offline
    Постійний відвідувач

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    да. как говорится было бы вдохновение! Мну вот тоже сегодня среди ночи припекло трубочек испечь как в детстве... еле утра дождалась, испекла целую гору, напихала кремом у угощала всех забредших сегодня к нам на огонек - вкуснотища, блин!
  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    Крем-брюле́ (фр. crème brûlée, буквально обожжённые сливки) — сливочный пудинг с карамельной корочкой, ванильный крем, а также сорт мороженого и другие десерты на основе этого крема. Слово не склоняется.

    а в цьому чудовому рецепті яблучного пирога Крем-брюле́ явно не присутнє
  7. #7
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    а в цьому чудовому рецепті яблучного пирога Крем-брюле́ явно не присутнє
    сперечатися не буду, але ідея і склад цієї заливки схожа на крем-брюле (як пояснювала авторка цього рецепту). Крем-брюле я теж готував. Буде можливість - викладу фото-рецепт.
  8. #8
    Offline
    Нервова, курррва

    Re: Яблучний пиріг крем-брюле


    Sky, Meladon, які ви усі кухонно-геніальні! Завидно робиться!)))
+ Ответить в теме

Теги для этой темы