Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей1Благодарности
  • 1 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 8 из 8.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному-чор


    В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці, в чорному-чорному будинку, в чорному-чорному під'їзді, на чорній-чорній кухні, чорний-чорний кухар, готував чорну-чорну пасту із чорним-чорним соусом =)

    Страшно?
    якщо -ні
    то будемо вас зараз лякать!



    зараз таке буде... ууу! готуйтесь

    головний інгредієнт (мені привезли з італіїї, тут покищо знаходив тіки оптом, в роздріб не бачив)


    це чорнила, видобуті з каракатиць (чи кальмарів)

    коротенько про використання


    Чорнило каракатиці - вміст мішка, що знаходиться між нутрощами каракатиці. Якщо страва повинна бути приготоване «в чорнилі», як це практикується в кулінарії Середземномор'я й Адріатики, мішок треба витягти, не пошкодивши його. Якщо головоногі зберігалися в замороженому вигляді, то, швидше за все, чорнило згорнулися. Для того, щоб знову привести їх у рідкий стан, вийміть з мішка замерзлі гранули і розчиніть їх у невеликій кількості гарячої води.
    У продаж надходять вже розфасовані чорнило каракатиці. Їх додають в тісто для пасти, з них готують «чорні» страви з рису - різотто, паелью, використовують для приготування соусів з морепродуктами. Чорнило каракатиці надають готових страв не тільки кілька незвичну чорне забарвлення, а й виражений «морський» смак.
    давно хотів щось приготувати з чорнилами але не міг їх роздобути в маленькій кількості, і ось нарешті...
    пушов до сільпо, бо знав шо там є
    і придбва до цього всьго


    це паста з твердіх сортів з додаванням тих самих чорнил
    Офтоп:
    дуже кльова паста, хоча й 35грн за 200 грамів
    але не йде в порівняння з макфою, а з вітчизняними так взагалі...


    ще нам знадобляться :
    цибуля 2 середніх
    1 головка часнику
    500-600 грамів вершків
    розморожені кальмари (не знайшов поблизу живих)


    чистимо і ріжемо їх
    дрібненько

  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    кальмари попередньо за добу розморожені
    і промиті (я години 2 промиваю під краном)



    ріжемо на тонееееееееенькі кільця

    та проварюємо
    рівно 1 хв(або меньше)
    це робиться для їх більшої соковитості


    Офтоп:
    реально приготувати кальмара, щоб його не зіпсувати дуже тяжко... треба практики та вміння реагувати майже посекундно


    переходимо до соусу
    для цього подрібнену цибульку пассеруємо на сковорідці до перших появ золотавого кольору




    додаємо трохи базиліку
    трішки солі та перцю Черного =)

    і заливаємо туди вершки




    притримуємо трохи щоб трішки майже (еале не) кипіли
    та додаємо два пакетики чорнил по 4грм кожний


    залишаємо томитись на вогні і переходемо до наступної фази


    беремо петрушечку та дрібнимо її


    після чого її та часник подрібнений обсмажуємо на оливковій оліїї
    40мл приблизн



    до появи ознак золотавості часнику не більше (нам треба щоб він не згорів до моменту готовності кальмарів)



    в цей час ставими варитись пасту
    за інструкцією 7-9хв
    в мене як раз вийшло 9 хв зо для готовності аль денте



    закидуємо кальмарів і обсмажємо їх приблизно 3-3,5 хв
    тут треба вгадати щоб не- не до и не пере


    от як вони трішки золотавіють і приємні не жрсткі на смак - от ото саме воно


    (тут можна додати приправу - аля до риби - за смаком)

    в цей час соус вже майже готовий
    чорний при чорний став


    і розпочинаємо серверування

    беремо тарілку здоровеньку
    підігріваємо її щоб була майже гаряча
    і скраплюємо оливковою олією


    зразу (не промиваючи!!!!)
    прямо з каструлі
    (але без води)
    викладаємо пасту


    зверху йдуть кальмари



    і чорний соус



    і от як воно виглядає в процесі


    =)
    дуже смачнюче зі смаком рибних страв і ну дуже пікантне
    (назабудьте трішки чорного перцю)

    бон апетит =))

    ЗІ маю надію не дуже злякав

    ЗЗІ буду ще готувати чорний різотто
  3. #3
    Offline
    Здібна учениця

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    зовнішній вигляд ну дуууже специфічний)))
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    Ответ Сообщение от Olio Посмотреть сообщение
    зовнішній вигляд ну дуууже специфічний)))
    Як говорила Вєрка Сердючка "Мнє єго внешній від о многом сказал"
    Olio, головне щоб було смачно, а вигляд - то не завжди головне.
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    ну я ж обіцяв шось шокуюче для обиватєлєй
  6. #6
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    а мені ще подобається різнокольрова паста (зелена, червона)
  7. #7
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    це чорнила, видобуті з каракатиць
    може питання й дурне, але чим можна замінити ці чорнила?
  8. #8
    Offline
    ТАК!

    Re: [Pasta Nero di Seppia] В чорному-чорному місті, на чорній-чорній вулиці,в чорному


    нічім.... сам довго чекав поки привезуть з італіїї...
    сьодні викладу ше одну річ з ними

    ЗІ можна й внас заказати та купити але тіки ящик ...
    так шо якшо назбираєте 5 любителів кому треба річний запас ... --- я - за!
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Ответов: 21
    Последнее сообщение: 24.08.2009, 17:13
  2. Аварії в місті Полтава
    fragov в разделе Авто & Мото
    Ответов: 1
    Последнее сообщение: 27.05.2009, 11:06
  3. Казино на вулиці Леніна
    korpusny park в разделе Новини Полтави
    Ответов: 12
    Последнее сообщение: 12.12.2008, 22:31
  4. Nero 8 Micro 8.0.3.0 ( Rus / Eng )
    AmoKK в разделе Софт
    Ответов: 1
    Последнее сообщение: 17.10.2007, 15:02

Теги для этой темы