Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей4Благодарности
  • 1 Сообщение от Meladon
  • 2 Сообщение от Meladon
  • 1 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 6 из 6.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)


    Ця страва регіону тоскана, так зване "бідне" блюдо, блюдо бідного селянина. Якщо перекласти на українську мову, то це буде: Тюря з помідором.
    Це щось середнє між супом і соусом. Паппа особливо гарна в холодні вітряні дні, тому що володіє зігріваючою ефектом.
    Пам'ятаєте пісню у виконанні А. Макаревича "Люблю я макарони"? Це вільна інтерпретація італійської пісні, присвяченій цій страві ( "Viva la pappa col pomodoro" у виконанні Ріти Павоне)


    Розпочнемо до приготування.

    знайти треба буханець чи кілька черственьких

    У середній за обсягом каструлі закип'ятіть воду.
    поки закипає почистимо дві черстві хлібини, зрізавши всі скоринки


    безжально шматуємо його



    відбераємо красивенькі та соковиті помідори


    Шкірочку на помідорах надріжте гострим ножем у вигляді літери «Х». Обережно опустіть помідори в киплячу воду і через




    тепер будемо їх лякати... так так так.. саме так! лякати!
    а не жахами а лишень тим кропом що в нас закипів в каструльці
    закидуємо туди всі



    але вони не достатньо злякались

    тому запускаємо їх під струю холодної води


    тепер вони абсолютно готові для роздягання

  2. #2
    Offline
    модератор

    Re: Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)


    Який сорт помідорів потрібно? Сливки ж не пройдуть?
  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)




    і тепер вичищаємо їх від зерняток, попередньо розрізавши їх на частинки



    Ответ Сообщение от АлекS Посмотреть сообщение
    Який сорт помідорів потрібно? Сливки ж не пройдуть?
    не, волове серце чи будьякі соковиті

    далі беремо часничину

    чистимо



    рубаємо і знаходимо пляшечку оливкової екстраверджин



    беремо сотейник
    чи високу сковорідку

    розігріваємо там півсклянки оливкової олії
    і прожарюємо подрібнений часник


    це буквально на 1 -2 хвилини

    покий йде процес миємо та обриваємо листочки


    і часник тільки трішки по золотавіє
    отак .... і


    закидаємо помідори з базиліком


    через 5-7 хв
    додаємо хлібу (приблизно стільки скільки ж і помідорів)


    перемішуємо



    і додаємо овочевий бульйон



    Додайте вогонь до максимуму і доведіть масу до кипіння.

    сіль таку використовую (італійська морська)


    Посоліть масу за смаком, а також додайте цукор, щоб помідори не були дуже кислими.




    Через 10-25 хвилин Паппа аль помодоро готова. Ще раз перемішайте масу, приправте меленим перцем, якщо необхідно, ще трохи підсолити і підсолодіть.

    подаємо в глибокій тарільці прикрасивши листочком базиліку і поливши зверху оливковою олією (мжна трішки посипати тертим пармезаном)

  4. #4
    Offline
    Пророк

    Re: Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)


    авоно вкусне? :)
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)


    воно дуже смачне
    а запах стоит такой шо изметь васче

    дізнавсь - в києві в італійських ресторанах за порцію 250-350 грамів деруть 60-85 грн

    отакі памідори
  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: Papa al Pomodoro (Паппа аль помодоро)


    готував вже не раз і протестував на вибагливих навіть
    головне не казати з чого воно =) і всі чогось кайфують - а запах часнику базиліку та помідорів пудкріплений екстра верджин оил - просто рве на шматки всіх хто заходить

    дореці для справедливость от я к просили
    http://www.foodnetwork.com/recipes/r...ipe/index.html
    http://expatriateskitchen.blogspot.c...mato-soup.html
    http://www.realepicurean.com/2009/01...modoro-recipe/
    http://www.monkeysee.com/play/2052-i...ro-ingredients
    за цими рецептами готував
+ Ответить в теме

Теги для этой темы