Ця страва регіону тоскана, так зване "бідне" блюдо, блюдо бідного селянина. Якщо перекласти на українську мову, то це буде: Тюря з помідором.
Це щось середнє між супом і соусом. Паппа особливо гарна в холодні вітряні дні, тому що володіє зігріваючою ефектом.
Пам'ятаєте пісню у виконанні А. Макаревича "Люблю я макарони"? Це вільна інтерпретація італійської пісні, присвяченій цій страві ( "Viva la pappa col pomodoro" у виконанні Ріти Павоне)
Розпочнемо до приготування.
знайти треба буханець чи кілька черственьких
![]()
У середній за обсягом каструлі закип'ятіть воду.
поки закипає почистимо дві черстві хлібини, зрізавши всі скоринки
![]()
безжально шматуємо його
![]()
відбераємо красивенькі та соковиті помідори
Шкірочку на помідорах надріжте гострим ножем у вигляді літери «Х». Обережно опустіть помідори в киплячу воду і через
![]()
тепер будемо їх лякати... так так так.. саме так! лякати!
а не жахами а лишень тим кропом що в нас закипів в каструльці
закидуємо туди всі
![]()
але вони не достатньо злякались
тому запускаємо їх під струю холодної води
![]()
тепер вони абсолютно готові для роздягання
![]()