Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей9Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 16.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Лазанья Меладонська =)


    Просили? - отримуйте

    Поетапно розповім про весь процес, він не з швидких і для пряморуких.
    При цьому будемо використовувати вітчизняні продукти для мінімальних затрат при приготуванні.

    для початку чистимо багато цибулі


    і ріжемо дрібненько, знадобится вона нам в багатьох напрямках


    нам також знадобиться молоко (жирненьке)


    і звісно базилік, багато базиліку


    беремо сочні помідорчики і очищуємо від шкурок та насіння
    і закидуємо в кастрюлю виварюватись (процес довгий)


    це важливо зробити з початку оскільки більш всього часу піду саме на томатний соус (аля болоньезе), згодом додамо туди обсмажену цибульку,


    часничок, приправки (чи готовий набір чи за смаком), ну і дрібно рублений базилік в самому кінці

    і переходемо до самого важкого процесу замісу тіста...
    знадобиться
    4 яйця на 600 грам борошна
    (борошно краще брати з твердих сортів, але у нас таке вітчизняного не знайти, а знаходжу тільки італійське чи німецьке за скаженою ціною, в кращому випадку можна знайти російське.... ну то вирішуйте самі, оскільки чим мякіше борошно тим активніше будете набирати вагу)



    до яєць додаємо борошно і оливкову олію (чи можна взяти вітчизняне бажано кукурудзяне)
    для кращого смаку та текстури я рубаю в бледері базилік в блендері з олією
    (тому олія така зеленька=)
    ну і ще я додаю дрібні сушені овочі (більш для краси)
    і солимо за смаком



    далі за допомогою грубої чоловічої сили довго та нудно вимішуємо тісто до однорідної маси (якщо за густе чи за рідке додаємо воду чи борошно)


    тісто повинно бути вязким та однорідним і не липнути до столу

  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазанья Меладонська =)


    тісто розкатуємо до товщини 3-3,5 мм


    тісто має таку класну текстурку


    розрізаємо на таки полоски


    чи такі


    тут важливо набити руку для швидкості та якості

    це дуже цікавий девайс і зовсім він не страшний


    це машинка для пасти, за допомогою якої полоски ми зробимо тоненькі до 1 мм



    це дещо злегшує задачу, проте всежтаки вимагає зусиль

    саму машинку можна придбати за ціною 100-130 грн (дякувати китайцям)

    отакі тоненькі виходять



    в кастрюлі закипьячуємо воду
    на сильному вогні

    і ось тут потрібна хватка, і не аби які здібності...
    сам процес: в кипячу воду закидуємо полоски і як тільки вспливають зразу виймаємо
    нам необхідно не виварити а зварити їх аль денте (приблизно 70-80% до готовності)

  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазанья Меладонська =)


    викладаємо їх на змащену олією тацю

    і ретельно змащуємо олією, щоб не злипались


    отак багато їх виходить


    ще один етап у приготуванні - це мясо
    використовуємо яловичий фарш

    обсмажуємо цибульку


    і додаємо фарш і обсмажуємо


    15-18 хв до готовності

    пересмажувати до золотавого кольору не варто, просто щоб мясо було тільки но готове


    не забуваємо про томатний соус що за цей час вже уварився (всього десь 2-2,5 години в мене пройшло, бо готував багато)

    тож беремо рублений базилік


    часник
    багато не треба, соус робимо стандартний, а смакові особливості вже доведемо при складанні лазаньи


    це додаємо в соус разом із приправками
    і блендером розводимо до однорідності (можна й не розводити але буде більш комкуватий, що краще підійде до пасти)


    наступний крок це соус болоньезе
    дуже простий адле кльовий соус насправді =)

    готується він в два етапи
    ставимо на вогонь закипати молоко (600 мл на один заход я використовував)


    як почне закипати
    додаємо лаврушку півчайної ложки мускатного горіху та трішки чорного перцю
  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазанья Меладонська =)


    другий етап

    на пательні 60 грамів масла вершкового
    та дві столових ложки борошна


    потім додаємо дрібну цибульку та обсмажуємо



    і обсмажуємо до золотавого кольору


    і до даємо це в молоко


    після чого уварюємо до загуснення

    і ось нарешті
    остання фаза

    беремо форму для випікання
    і застилаємо її фольгою


    отакі кутики, для зручності


    форму змащуємо олією


    далі йде цибулька
    і зверху бешамель
    (це така основа - вона може трішки підгоріти але нічого страшного - це не попадає на тарілку)


    перший шар листків з тіста


    далі томатний соус
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазанья Меладонська =)


    розрівнюємо як основа піде під мясо


    викладаємо обсмажене мясо з базиліком та петрушкою


    далі я додав протушені кабачки з перцем та цибулею (як кабачкова ікра)
    можна додати і просто кабачків але дуже тоненьких, ну то за бажанням....
    і додаю часнику


    засипаємо тертим сиром (в ідеалі це 50/50 моцарела з пармезаном, але беремо щось бюджетне з твердих та дешевих сирів)


    і зверху поливаємо соусом бешамель


    це приблизний варіант одного з шарів
    який закінчуємо так само листками тіста


    кількість таких шарів робимо на всю висоту форми - у кого скільки вийде
    в кінці останнього шару виразивши всю неповагу до кашруту та додавши національного колориту =) додав тоненькі шматочки копченої жирної свинини (в оригіналі мало б бути прошутто яке в нас коштуе 60+ грн за 150 грамів)

    і не забуваємо про листочки базиліку!




    і накриваємо останніми листочками
    незабувши посипати петрушкою та часничком


    і залишки бешамелю всі йдуть на верх

    зверху щедро затираємо сиром
  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазанья Меладонська =)


    кінчики фольги згортаємо конвертободібним чином



    не закриваючи повністю формуємо отку конструкцію, що нічого не витікало не бризкало та не капало (щоб потім не відмивати)

    і відправляємо в духовку

    в залежності від кількості шарів
    при температурі 160-170 град витримуємо загально 30-60 хв

    приблизно на половині процесу
    виймаємо та розгортаємо

    нам треба щоб верхній шар сиру припікся (але не покоричневів)

    і в результаті маємо таку красоту


    як витягли з духовки не намагайтесь одразу хватати різати та їсти
    треа витримати 30-40 хв, для того щоб добре різалось та смак був більш насиченім



    на цьому всьо
    бо навіть втомився
    бон апетіт усім
  7. #7
    23q
    Offline
    23-й участник

    Re: Лазанья Меладонська =)


    реально круто!!!!!!
  8. #8
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Лазанья Меладонська =)


    як жеш хочеться жертоньки, а тут це... майже ізійшла слиною...
  9. #9
    Offline
    Постійний відвідувач

    Re: Лазанья Меладонська =)


    Ты просто супер стар! Повторить не решусь, но реально зауважала! Маладец!
  10. #10
    Offline
    модератор

    Re: Лазанья Меладонська =)


    хочу на дегустацию!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Теги для этой темы