Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей1Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 12.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    паста з фрікаделькаме


    і такс...
    літо
    помідори
    свіжий дешевий базилік
    моя ненормальна пристрасть до італійської кухні....

    пропоную дуже класний варіант нагодувати багато людей дешево і дуже смачно

    у нас три основні інгрідієнти:
    - паста (рігатоні, спагетті або фузіллі) - в нас було шо під рукою - були рігатоні , які може не дуже пасують до фрікадельйок але нуже класно йдуть до соусу

    - фарш (60% яловичина 20% свинина жирна 20% курятена херовенька) - те шо подають в магазинах як самий дешевий і самиій дорогий в пропорції 60/40 - у нас пішло 1 кг на одну пачку макароні

    - томатний соус зроблений з серединок помідорів шо залишились після http://www.poltavaforum.com/kuhnya-1...-pomidori.html (тобто без шкірки але з кісточками - бо дуже лінньки було їх видзлубувати)



    з початку беремось за заміс фаршу оскільке цуе дуже відповідально


    починаємо з цибулі
    краще брати сорт "стерлінг"

    її дрібненько (дуже) рубаємо





    бермо не грби оскільки їх не купити в нас свіжими , а шампіньйони


    рібаємо їх на паралелепіпеди 1Х2 см чи дрібніше

    свіжий червоний базилік (тільки для томатних соусів - нівякому разі не до вершкових!!!)


    і рубаємо його дрібненько (він піде до фаршу)



    також дуже рубаємо китайський часник

    який завдяки успішним перемогам "вона працює" замінив на полицях магазинів вітчизняний

    збераємо всі фарші та попередні інгрідієнти
    +3 яйця середніх на кілграм фаршу
    та сіль *перець *приправке за смаком

  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: паста з фрікаделькаме




    ретельно все вимішуємо руками
    до максимальної однорідності

    (під часм всього приготування маса повинна стати кімнатної температури після холодильнику - так шо не поспішаємо),

    далі другий етап - переходимо до соусу

    дрібно порізану цибулю 300-350грамів
    подрібнивши і пассеруюмо в сотейнику чи кастрюлі з товстим дном

    додаємо 2/3 шампіньйонів
    близько 0,5 кг



    протушуємо трішки і весь об₴єм зменшується на 60-65 %



    далі додаємо серединки помідорів (1,2кг) і все проварюємо 15-17 хвилин
    поки суміш не стане червоно коричневою



    потім одразу заблендурєємо (блєндером)додаючи багато червоно базиліку (150грам)


    через 3-4 \хвилини маємо однорідну масу з подрібненими дзернятками
  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: паста з фрікаделькаме


    фрікадельки варимо на пароварці
    при діаметрі 1-2 см на це піде 10-14хв


    а тим часом соус стоїть на вогні та викіпає на маленьком вогни по трохи (в кунці додати часнику за смаком)
    тотально він варився близкьо 40 хв


    колір такий має через велику кількість базиліку

    отакого красивого (дуже його люблю!!)


    а в цей час несподівано починаємо варити наші макароні
    варемо -2 хв на сильному вогні від вказаного на упаковці часу щоб отримати аль денте!



    в решті беремо найййййбільшу каструлю та зсипаємо туди макарони (ьможна не промивати якшо вони клбові і додали до них оливкову олію до приготування)


    (фотка вийшла не дуже бо всі вже були голоднючі)
  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: паста з фрікаделькаме


    беремо наш соус який уварився і став густющщим


    всі три інгрідієнти в одній каструлі великій змішуємо і подаємо
    в либоких тарілках незабувши додати сиру за смаком - пармезан чи навіть моцарелла)+ зелені*(бажано петрушки)




    фоток на тарільці нема оскільки всі вже кричали від того яки були голодні і невстигав насипати =)

    але вийшло все дуже кльово...(у нас в ресторашках піцерішках готують неймовірно погане схоже на це - навіть не замовляйте!!!!)
  5. #5
    Offline
    ри?

    Re: паста з фрікаделькаме


    Можна пожалуста і мінє порцію ? :)
  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: паста з фрікаделькаме


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    Можна пожалуста і мінє порцію ? :)
    ніззя.. последня осталась
    повиїдали все


    ЗІ там забув додати шо як на тарєлочку кладете треба зверху сиром присипати
    бажано пармезаном чи грано падана
    а бо тим на який вистачило грошей
  7. #7
    Offline
    ри?

    Re: паста з фрікаделькаме


    Meladon, та тут і коню ясно, шо ВСЕ виїли! А ще як зверху і сиром!! То взагалі!
  8. #8
    Offline
    Добрий модер ))

    Re: паста з фрікаделькаме


    Meladon, а ти додаєш до соусу борошно? Як він у тебе виходить густим? За рахунок уварювання?
    Іще запитання, майже всі твої соуси з грибами. Чи можна приготувати якийсь смачний соус на основі чогось іншого?
  9. #9
    Offline
    ТАК!

    Re: паста з фрікаделькаме


    нафіга до томатного соусу борошно додавать?
    шоп було за вкусом таматного соку з мукою?
    його треба виварювать, бо інакше італьянці побьють тартеліньями!

    чим тобі не подобаються гриби чи шампіньйоні?
    соуси можна робить буд з чим зоч с карамельками чи з уксусом, але ж щоб смачно було

    а на основі чогось іншого багато всяких роблю, як простих майонезу чи тартару до голандського соусу

    і всім доречі прівєт є пару рецептів в разробці і може шось зроблю шокуєче на публіку
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: паста з фрікаделькаме


    Ответ Сообщение от Meladon Посмотреть сообщение
    є пару рецептів в разробці і може шось зроблю шокуєче на публіку
    Ждьом з нетерпінням
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Паста з рибою та грибами
    Meladon в разделе Кухня
    Ответов: 5
    Последнее сообщение: 07.02.2008, 14:31
  2. Ответов: 6
    Последнее сообщение: 03.02.2008, 19:58

Теги для этой темы