Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей7Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 23.
  1. #1
    Offline
    Новачок

    Салат "Цезарь" с курицей


    Салат "Цезарь" с курицей


    Куриное мясо разрежьте на полосочки и посыпьте специями. Обжаривайте курицу в масле до золотистой корочки.

    Взбейте миксером сметану с тертым сыром ,оливковым маслм, чесноком, добавьте немного эстрагона и табаско.В полученный соус введите большую часть анчоусов . Соус готов , когда имеет однородную консистенцию.

    Отварите яйца вкрутую, разрежьте на 4 части (дольками).Нарежьте хлеб кубиками по 2-2,5 см . Обжарьте его до золотистой корочки.

    Горячую курицу, яйца и гренки посыпьте салатом и заправьте соусом. Все перемешайте.

    Украсьте салат яйцами,сухариками, анчоусами и сыром "Пармезан". Сразу подавайте на стол.

    Приятного аппетита!

  2. #2
    Offline
    Новачок

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    мне больше классический цезарь нравится, который с курицей
    оформить можно по разному, но что-то типа такого должно получиться
  3. #3
    Offline
    штатний скептик

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    "Цезарь" - салат авторский, курицы в нем нет.
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    «Цезарь» (англ. Caesar salad) — популярный салат, одно из самых известных блюд североамериканской кухни. В классической версии основными ингредиентами салата являются пшеничные крутоны, листья салата-ромэн и тёртый пармезан, заправленные особым соусом, который и составляет суть рецепта. Основа заправки «Цезарь» — свежие яйца, выдержанные 1 минуту в кипятке и охлаждённые. Яйца взбиваются с оливковым маслом и приправляются чесноком, лимонным соком и вустерским соусом.
    Все інше - варіації на тему: "Салат "Цезар".
  5. #5
    Offline
    Зануда

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    Але написано "основными ингридиентами...". Чому "основними", як ти це розумієш? Є (чи можуть бути) ще й "не основні"?
    А якщо знайдемо інший рецепт, і так само авторитетно позначений як "справжній цезар"?)))
    Офтоп:
    Це я так...давно розважають холівари на кулінарних сайтах про "справжність" тієї чи іншої страви.
    Побував хтось, скажімо, на кавказі. Побачив як хазяйка готувала харчо. І от тепер сперечається з усім світом про "справжність" свого варіанту. І щось не дає припустити, що там, на Кавказі, тільки у іншій хаті хазяйка готувала теж "справжній" харчо трохи інакше. Геть стереотипи!))
  6. #6
    Offline
    штатний скептик

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    Фаб, це трошки не той випадок. Саме цей салат є авторським, чіткий рецепт його відомий, історія і дата створення - теж (у всякому випадку - дата, коли він став відомим завдяки Цезарю Кардіні)) Все, що готується на його основі, має право існувати як варіації, але неправильно називати варіації "класичним рецептом", так? Справжній, класичний "Цезар" містить лише салат романо, пармезан, часник, крутони з білого хліба, оливкову олію і ворчестерширський соус. Колись мені захотілось спробувати це диво - все знайшлося на той час в Метро, включаючи салат романо - і справді цікава страва!)) Яйця, витримані хвилину в окропі, майже сирі, лиш трохи прихватиться білок. Кому цікаво, можуть почитати тут.
    А от справжність харчо (борщу, галушок, вареників...) - на мою думку теж немає смислу обговорювати. Це народні страви, хоча є традиції, з ними пов'язані - чому б і не ділитися своїми знаннями на форумах-сайтах?)) Згадую, один пан доводив мені, що його борщ, в який він не клав томатів - все одно борщ)) Ви б теж сперечались, правда?)) Чи геть стереотипи?))
    А, додам. Є ще одна страва, сперечатись з приводу якої, я вважаю, не варто)) Салат олів'є - теж має автора і рецепт, але наше новорічне хрючево не має зовсім нічого з ним спільного. Час і хитрість народна замінили геть усе - каперси на зелений горох, паюсну ікру - на варену ковбасу, ракові шийки - на моркву... Але ж ніхто й не сперечається))
  7. #7
    Offline
    Зануда

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    Любаша, ця історія мені відома, і я не маю наміру сперечатися ))). Просто мені цікавий механізм формування світоглядних преференцій у людини, а кулінарні рецепти - прекрасний "наочний прилад" для досліджень.
    Здається, дещо категорично буде казати, що російська вікіпедія містить вичерпний рецепт класичного салату, а решта - варіації на тему. Відкрийте ту саму статтю іншими мовами, і Ви побачите дещо інші "класичні" варіанти. То чому ми довіряємо одним джерелам, а інші вже вважаємо "варіаціями"? Наскільки мені відомо, пан Кардіні (його історія теж є "anche se tuttora soggetta a dispute") не залишив нам книгу рецептів або хоч би меню свого закладу. Перша згадка у друкованих джерелах - аж 1946 рік, і рецепт Вас точно здивує )).
    Щоправда, жодне з відомих мені джерел не згадує курку у рецепті пана Кардіні.
    Цікаво, що не згадуються пропорції. Деякі джерела кажуть, що пан К лише натер посуд часником, інші попереджають: "contains (zowie!) lots of garlic". То навіщо категоричність (це я до Ская звертаюся )) От поглянь польський варіант у вікі. А якби ти був поляком? Повірив би?) коли так багато білих плям у цезарі і у житті?))
    Окремої розмови заслуговує і олів'є. Ясно, що наш новорічний салат має мало спільного з аутентичним, але стверджувати, що нам відомий "первісний" варіант - то теж надто сміливо, ІМХО. Принаймні я зустрічав з десяток, наведених такою... архаїчною дещо мовою рецептів "справжнього" олів'є.
    Вобщем, повторю, що мене ця тема зацікавила не суто з кулінарного боку, а скоріше через питання "як ми обираємо, якому джерелу довіряти".
    З повагою.
  8. #8
    Offline
    штатний скептик

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    А, от у чому справа?)) Ні, я робила висновок щодо "справжньості" "Цезаря" не проглянувши Вікіпедію, в Інтернеті можна зустріти багато згадувань про цей салат і автора. Так, вони майже дублюють одне одного (як ви вірно згадуєте, десь тарілку натирають часником і яйця додають окремо від олії, а десь - змішують яйця, часник і вустерський соус і отримують заправку) Але більшість сходиться на тому, що автор використовував саме салат романо, не латук чи айсберг, саме вустерський соус, саме пармезан - це наштовхує на думку, що скоріш за все в оригінальний рецепт входили саме ці продукти. Тобто абсолютної впевненості я не можу мати, що тільки ці і саме ці, але абсолютно впевнена, що ані м'яса, ані морепродуктів в ньому не було (вони не згадуються жодного разу) Інакше кажучи, я не можу знати, що саме такий склад салату є класичним, але точно знаю, що "Цезар" з куркою - не є класичним. Ну, десь так))
    Десь мені траплялася і фотка рецепту начебто з кулінарної книги Кардіні - там був ще й оцет.
  9. #9
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    Любаша мене випередила, тому повністю підтримую, адже курки в базовому (краще так його назвати) рецепті точно немає так як і анчоусів, бо з анчоусами то вже салат "Авіатор" :)
    fabulist, я взагалі читав англомовну вікі, але думаю переклад з російської більш підійде для цитування на форумі. Єдиний його мінус - він не досить вдалий. Адже для рос. версії дуже характерно вказувати автентичність чогось додаючи зайві слова. Українська, на жаль, не краща, бо містить багато тупо перекладеного з рос. на укр. мову тексту, ще й часто із застосуванням програм-перекладачів. А, ще тут трохи читав http://www.kitchenproject.com/history/CaesarSalad/
    Ответ Сообщение от fabulist Посмотреть сообщение
    а скоріше через питання "як ми обираємо, якому джерелу довіряти".
    Це так як я випадково декілька років тому натрапив на "гарбузовий тарт Джемі Олівера". І так як звик перевіряти російські сайти на правдивість, почав шукати англомовну версію. І пошук мене привів на його персональний сайт. І звісно мої очікування підтвердились - ні рецепт тіста, ні рецепт гарбузової начинки не співпадав. Скрізь були якісь відхилення, заміни або випущення зі складу деяких спецій.
    Для прикладу, торт "Red Velvet". Я взагалі не можу сказати, що якась з його версій є автентичною, адже навіть на його батьківщині безліч різних рецептів. Про "Захер" взагалі мовчу, бо там оригінальний рецепт "за сімома печатями".
  10. #10
    Offline
    Новачок

    Re: Салат "Цезарь" с курицей


    У вас столько споров о том, какой же все-таки Цезарь есть настоящим...) Я тоже очень долго не могла решить - с курицей или без..и могу сказать что решение о добавлении в салат Цезарь курицы остается за автором. По крайней мере мне друг сказал, а он - шеф-повар в одном из ресторанов Одессы
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя

Теги для этой темы