ЗАПРОШУЄМО ВСІХ НА 10-РІЧЧЯ ПОЛТАВА ФОРУМУ!!!
Дерево благодарностей1Благодарности
  • 1 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 4 из 4.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Картопля з овочами тушкована по Меладонськи ;)


    так ось!
    Зовісм недавно дорікали про картоплю і от будьласка мій рецепт приготування картоплі!
    одна з варіацій на тему прованських чи бельгійських страв. Доречі зовсім без мяса - виключно по вігітаріанськи.
    це те що отримуємо в результаті:



    і так... що нам знадобиться: цибулька та морквинка (пару шт.)



    травки/приправки





    брюсельска капусточка





    ну і власне кажучи картопля!


  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Картопля з овочами тушкована по Меладонськи ;)


    корінь сеери та часничок



    Чистимо моркву, цибулю подрібнюємо і на сковорідку - проводимо пасерування



    тим часо чистимо картоплю та робимо махінації з травками/приправками, а саме:
    є такий брутфорсовий метод - всі необхідні травки/приправки заливаємо водою та доводимо до кипіння - в процесі чого вони віддають максимум ефірних олій нам необхідних для смаку. Отже! довели до кипіння - виключили і накрили кришкою.




    в процесі цього - дійшли до кондиціі сорква та цибулька:



    іх перебазовуємо до ксатрюлі і зверху засипаюмо картопельку:

  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: Картопля з овочами тушкована по Меладонськи ;)


    далі заливаємо це все відваром з травок/приправок і переходимо до найдовшого процесу нашої страви - до тушкування!
    Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, ставлячи на найменший вогник камфорку. Залишаємо це все на годину



    протягом цього шинкуємо соломкою корінь селери і рубаємо 3 головки часничку:



    через годину відкриваємо кришку і додаємо трошки вогню і починаємо по троху віпарювати рідину (35-40хв).
    в результаті отримуємо вже готову для подальших маніпуляцій картоплю:



    засипаємо зверху брюсельскою капустою і закриваємо кришкою і тушкуємо далі (10-12хв):



    відкривши кришку - бачимо от таку красу :

  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: Картопля з овочами тушкована по Меладонськи ;)


    далі: додаємо селеру і ще закриваємо кришку хвилин на 10:




    і додаємо трішки болгарського зеленого перчику для кольору та смаку:




    і для пікантності додаємо трішки апельсину без шкіри і часник:




    і одразу все перемішуємо!
    Закриваємо кришку виключаємо вогонь і через 5 -10 хвилин можна подавати до столу!




    смачного!
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Ответов: 6
    Последнее сообщение: 03.02.2008, 19:58
  2. Ответов: 8
    Последнее сообщение: 25.01.2008, 23:50
  3. ФоХо з бараниною та овочами
    Meladon в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 24.09.2007, 09:23

Теги для этой темы