Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей2Благодарности
  • 2 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 9 из 9.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    Давненько мене не було і мабуть скучили за мною.
    Тож по проханням читачів повертаюся.
    Нажаль не фотографував всього того, що було на новий рік та різдво, але зараз будемо виправляти ситуацію.

    Продовжуючи знущатися в себе на кухні над кухнями народів світу добрався до наших близьких сусідів, тож сьогодні презентую мої знущання над польскою кухнею. В оригіналі страва називається "Бігос" і являє собою мясо запечено в горщику з грибами та овочами, як і лагману є багато варіацій цієї страви і власне пропоную свій варіант:

    Нам знадобиться картопелька:



    Звісно почищена та морква



    з грибів беремо печериці, оскільки з двух доступних свіжих варіантів - вєшанкі та печерці, останні є більш придатними до цієї страви



    ще чистимо цибулю і рубаємо єє не дрібненько і головку часнику



    беремо шматок мяса - в данному випадку яловичина.
    Очишуємо її від непотребу і робимо отакою гарненькою:


  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи




    яловичини приблизно 600-700 грамів.
    ЇЇ ріжемо в здовш і на придатні по розміру шматочки:



    ставимо сковороду на вогонь, наливаємо оліїї і кидаюмо пару роздавлених зубців часнику для отримання запаху. Часник слід довести до золотавого кольору і викинути.



    поки сковорода розігрівається - ріжемо на гарненькі шматочки моркву



    часник викидаємо і кладемо на сковороду лаврушку і обсмажуємо мясо

  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    зх обох боків до отримання легкого покоречневіння



    поки йде процес смаження, нарізаємо печериці



    потім відправляємо на сковороду для пасерування моркву



    доводчи її до кондиціїї слабого помякшення



    після - відправляємо туди цибулю

  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    отримуємо отаку красоту



    потім обсмажуємо печериці.
    все робимо на самому сильному вогні



    іще до страви додам заморожені з літа - спаржеву квасолю та зелений перчик



    як заміну чи як додавання можна використовувати магазинний польский варіант:



    беремо горщики і починаємо все гарненько вкладати.
    На дно йде цибуля:

  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    потім закладаємо шматочки мяса



    моркву



    грибочки



    спаржеву квасолю+перчик



    і морожений зелений горошок з капустою

  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    трамбуємо



    і закладаємо картопельку



    ще трамбуємо і ще картопельку



    додаємо спецій за смаком і наливаємо 50-60 грамів водички (спеції зтікають з водою рівномірно по всім інгрідієнтам)



    і відправляємо в духовку розігріту до 240 градусів приблизно на 20 хв, після чого знужуємо температуру до 150 градусів

  7. #7
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    поки йде процесе - вживаємо національні страви:



    через 20+40 хв витягуємо і дивимось ! Все майже готове!



    додаємо подрібнений часник



    і завчасно приготований соус (в данному випадку це грибний вершковий соус)



    додаємо соус та пару шматочків сиру

  8. #8
    Offline
    ТАК!

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи




    через 10 хвилин страва - готова



    Смачного
  9. #9
    Offline
    косой стрелок

    Re: Бігос - варіаціїї на тему польскої кухні по-Меладонськи


    блин. дайте поесть а? =)
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Кухні народів світу
    laithemmer в разделе Кухня
    Ответов: 27
    Последнее сообщение: 25.01.2008, 15:17
  2. Ответов: 5
    Последнее сообщение: 07.06.2005, 06:35

Теги для этой темы