Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей4Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 28.
  1. #1
    Offline
    ри?
    World

    Кухні народів світу


    Дуже прошу, якщо хтось знає якісь цікаві рецепти страв різних народів, пишіть будь ласка.

    Додаю рецепт
    Гаспаччо або холодний суп

    Для гаспаччо потрібні:
    4-5 шт. великих помідорів
    Ѕ шт. великих зеленого, жовтого, червоного перців
    Ѕ шт. перцю чілі
    1 великий свіжий огірок
    4-5 шт. яєць
    2-3 шт. великої редиски
    1 пучок зелені


    Приготування.
    Помідори ошпарити у кип’яткові і зняти шкірку. Половинки перців, огірок, редиску, варені яйця мілко порізати, розкласти у різний посуд.
    Половину нарізаних інгрідієнтів і помідори подрібнити у блендері до стану юхи. За смаком додати солі. Суп майже готовий:)
    Поставити отриману суміш у холодильник. Коли суміш достатньо (на ваш погляд) охолоне, розлити по тарілкам, додаючи при цьому по жмені інгрідієнтів, що не були використані. Прикрасити зеленню і подавати на стіл.

  2. #2
    Offline
    ри?
    Coffee

    Re: Кухні народів світу


    Кава по-ірландськи

    Для приготування потрібно:
    кава у зернах
    вершки
    віскі
    цукор
    кориця, ваніль, какао

    Кавові зерна змолоти і заварити у турці чи у кавоварці.Можна брати й мелену каву - кому як забажається. Вершки збити міксером (окремо від кави ) до стану сметани. Вершки можна брати будь-які, але найкраще взяти не дуже жирні - 20 %. Якшо вершки жирні і густі після збивання, можна розвести їх невеликою (!!) кількістю молока. Зварену каву змішати з 1-2 ложками цукру.
    Для кави потрібні винні бокали, які треба занурити у кип’яток на 5-10 секунд, щоби скло стало теплим. Каву з цукром розлити у бокали на 1/3 . Обережно влити 150 г віскі (НЕ БІЛЬШЕ -ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЦЕ КАВА!!). До кави з віскі додати вершки так, щоб вони залишилися на поверхні - по ложці до скла. Не змішувати! Вершки посипати корицею, ваніллю й/або какао.
    Смачного :)
  3. #3
    Offline
    змія болотяна ОЧКОва

    Re: Кухні народів світу


    а я знаю таку вкусняшку.
    блюдо арабське.
    варим м"ясо. в ідеалі баранину, дуже добре - курочку, а так, можна будь-яке. бажано зі спеціями. хто які любить.
    коли звариться, висипаємо зверху промитий, ошпарений в окропі рис. Варим до готовності.
    паралельно займаємось соусом.
    сметана у кастрюльці у нас вариться на невеличкому вогні. її треба безперервно мішати, згодом, коли вона стане не такою густою додаєм стільки ж кефіру. ТОж мішаєм. поступово додає спеції. обов"язково куркуму, перець. на безрибьії, як відомо і попа солов"я, того можна використовувать різні суміші спецій. Для плошу, шашлика, або птиці. По смаку. Наприкінці вкидаємо у соус половинку лимона, або вичавлюємо сік. Головне - не переборщити зі спеціями.
    Метод поїдання в нашій культурі дуже простий. на тарілку рис і полити соусом. В ідеалі - з одного "подноса". і у кожного є свй куточок.
  4. #4
    Offline
    Пророк

    Re: Кухні народів світу


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    Кава по-ірландськи

    Для приготування потрібно:
    кава у зернах
    вершки
    віскі
    цукор
    кориця, ваніль, какао

    Кавові зерна змолоти і заварити у турці чи у кавоварці.Можна брати й мелену каву - кому як забажається. Вершки збити міксером (окремо від кави ) до стану сметани. Вершки можна брати будь-які, але найкраще взяти не дуже жирні - 20 %. Якшо вершки жирні і густі після збивання, можна розвести їх невеликою (!!) кількістю молока. Зварену каву змішати з 1-2 ложками цукру.
    Для кави потрібні винні бокали, які треба занурити у кип’яток на 5-10 секунд, щоби скло стало теплим. Каву з цукром розлити у бокали на 1/3 . Обережно влити 150 г віскі (НЕ БІЛЬШЕ -ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЦЕ КАВА!!). До кави з віскі додати вершки так, щоб вони залишилися на поверхні - по ложці до скла. Не змішувати! Вершки посипати корицею, ваніллю й/або какао.
    Смачного :)
    хорошая вещь, но дома я лучше вискарь так попью, а такое кофе в баре где нить закажу или в ресторанчике:) ех...быстрей бы пятница, а то бутылочка Jack Daniels уже заждалась меня:)
  5. #5
    Offline
    ри?

    Re: Кухні народів світу


    2 Ihor

    Я не проти того, шоби посидіти десь у барі чи ресторані - з гарною компанією чи просто так, для душі.
    Але все ж таки дуже часто доходжу висновку - інколи буває набагато краще, коли ти вдома, поруч тепле тіло, і ти собі лежиш у темряві, дивишся у вікно на міські вогні, а у руці бовтається келих ...приміром от з таким напоєм....
  6. #6
    Offline
    Пророк

    Re: Кухні народів світу


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    2 Ihor

    Я не проти того, шоби посидіти десь у барі чи ресторані - з гарною компанією чи просто так, для душі.
    Але все ж таки дуже часто доходжу висновку - інколи буває набагато краще, коли ти вдома, поруч тепле тіло, і ти собі лежиш у темряві, дивишся у вікно на міські вогні, а у руці бовтається келих ...приміром от з таким напоєм....
    да все правильно, мне самому больше дома нравится, просто я ленивый ужасно, лень чет готовить:)
  7. #7
    Offline
    ри?

    Re: Кухні народів світу


    Ответ Сообщение от Ihor Посмотреть сообщение
    да все правильно, мне самому больше дома нравится, просто я ленивый ужасно, лень чет готовить:)
    Та ну не обов’язково ти маєш готувати. Можна гарно свою кохану попросити...Ну а якшо і їй впадло, то чухайте в кахве :))
  8. #8
    Offline
    Пророк

    Re: Кухні народів світу


    а мені ось це подобається(бо швидко):
    Рулет.
    тонкий лаваш (якщо знайдете в Полтаві ,бо я знаю лише пару місць ,де його продають.широкий і дуже тонкий блин.В такі шаурму загортають.)
    намазуєм плавленим сиром кладемо будь -яку начинку-тонко порізаний бекон,чи натертий сир,чи рибні консерви,будь-що.закручуємо в рулет.Кладемо в холодильник щоб охололо.Нарізаємо поперек і пригощаємо!І самі їмо.
  9. #9
    Offline
    Частий гість

    Re: Кухні народів світу


    Ответ Сообщение от aneisha Посмотреть сообщение
    а я знаю таку вкусняшку.
    блюдо арабське.
    обалденное блюдо...называется "маклуби"...в универе арабы учили готовить... они еще на дно кружочкими картошку ложили, чтобы мясо не пригорело...
  10. #10
    Offline
    Добрий модер ))

    Re: Кухні народів світу


    Іспанія.
    Мала я честь бути знайомою з людьми з цієї прекрасної країни. І всі вони скрізь пили сангрію. Купована вона було у бутилках, які і в нас продаються з написом на етикетці - сангрія, але !!! самі ж розумієте, шо готовий нормальний коктейль продаватися не може і оцю розливну сангрію самі іспанці з презирством називають "фабричною".
    І весь час мого спілкування з ними обіцялося приготувати справжню сангрію, тобто зроблену власноруч, адже, як виявилося, справжньої сангрії не існує, бо є лише кілько обов’язкових інгрідієнтів, а все інше - це фантазія творця напою. Сангрія вважається дешевим студентським напоєм, бо для приготування беруться найдешевші інгрідієнти. Але оскільки це мало не візитка Іспанії серед алкогольних напоїв, то набув популярності серед туристів і подається чи не в кожному ресторані Іспанії, звісно ж, з дорожчих інгрідієнтів і можна декотрі результати готування назвати елітним.
    Ітак, я була свідком приготування і роздачі порад щодо такої сангрії:
    - ріжуться кубиками, кружочками і просто як вийде, в залежності від форми, солодкі фрукти. В нашому випадку це були: банани, апельсини, диня, персики чи нектарини (не пам’ятаю);
    - додається туди пів пляшки чогось з написом біанко. Рекомендовано було мартіні, але ми додали шось дешевше. Я збираюся готувати з салюте, не забуваємо про те, шо напій студентський, а студенти народ бідний і вічноголодний
    - додається дешеве червоне вино, пляшки так 3;
    - цукор за смаком. тут варто уточнити. Наскільки мені розповідали, в Європі немає десертних чи напівсолодких вин. Все, до чого додається цукор вже не є вином. А сангрія напій солодкий, тому і додається цукор. Звісно, якшо ви візьмете для приготування десертне вино, потреба у цукрі відпадає;
    - мінералка, абсолютно не пам’ятаю газована чи нє, рекомендують в рецептах слабогазовану, я так і зроблю скільки? - може літр, може півтора. Все у ваших руках
    На цьому приготування нашої сангрії було скінчене. Чи обмежуся я цим - хз. Я ще не спланувала весь напій, тільки почала скуповувати інгрідієнти Але ще кажуть, шо обов’язковою складовою є свіжевичавлений сік чи соки.
    Чого сік, бо ... і тут трохи легенди ...
    За однією із версій 400 років тому якийсь чоловічок прибув до Іспанії бо мав мрію - створити апельсинове вино, а в Іспанії, як відомо, найсолодші апельсини. Його вважали шпигуном, ув’язнили, якісь там пригоди ... але коли відпустили він здибався з якимсь виноробом і почали екперименти з виготовлення апельсинового вина. В них нічого не вийшло і з пересердя мрійник заявив шо все-одно буде пити тільки апельсинове вино і накидав шматків апельсину у звичайне червоне вино. Це побачили селяни, назвали напій кров’ю диявола і мрійника спалили на вогні за чаклунство. А сангрія перекладається якось так, із кров’ю пов’язано і почали її вживати так активно вже аж в 20 ст.
    І тепер повертаємося до "сік". Обов’язковим є апельсиновий сік і шматки апельсину.
    Чого соки, бо фантазії меж немає і додаєм будь який або взагалі ніякого
    Іще. Сангрія повинна настоятися. Фрукти пропитатися отим, шо ви додасте крім вина, тобто мартіні. В примажорених варіантах сангрії замість біанко зустрічаються різні роми, лікери, коньяки. Так шо порізанті фрукти з мартіні чи ромом і тп відправляються в холодильник годин так на 2-6. Напій літній, втамовуючий спрагу, тому має бути холодним. Можна додати лід, тоді зменшуємо кількість мінералки. Напій небезпечний, бо п’ється дуже легко в необмеженій кількості, фрукти їдяться на УРА, і якось забувається, шо там є алкоголь і воно ж солодке ...
    Думаю, хтось ще зважиться крім мене
    Смачного!!!
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Ответов: 10
    Последнее сообщение: 29.05.2007, 15:26

Теги для этой темы