Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей7Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 4 1 2 3 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 31.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    так ось... почнемо

    перш за все вам треба знайти в магазинах Полтави листи для лазан'ї
    коштують вони в різних магазинах від 14 до 19 грн (є різні варіації але я використовую класік)
    для приготування лаза
    н'ї в ідеалі потрібна прямокутна форма для кращщого вкладання листів але викорустовував таку яка є, на наступний раз намагатимусь придбати більш ідеальний варіант.




    далі готуємо основний соус необхідний нам
    соус бешамель
    винайдений маркізом Луі де Бешамелем де Нуантель поваром Людовика ХIV
    є багато рецептів та способів його готувати
    я робив так
    борошно змішуємо з молоком міксером
    ставемо варити постійно помішуючи
    додаємо нарузану цибулину (маленьку)
    додаємо лаврушку, сіль, перець за смаком






  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    додаємо розтоплненого вершкового масла і прокипьячуємо на дуже слабкому вогні постійно помішуючи!!!!!
    в результаті отриману массу (консистенці густої сметани) проціжуємо через сито
    на виході маємо 2-3 стакани соусу



    нам знадобляться помідори


    цибуля та стиглі баклажани
  3. #3
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    цибулю чистимо, збризкуємо оцтом, і залишаємо на 10-15 хв
    потім шинкуємо але не дуже дрібно


  4. #4
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    далі нам на рафінованій олії необхадно обсмажити цибулю, фарш..
    (краще використовувати не фарш а рублене м"ясо але так склалося...)




    ось мій не ідеальний посуд


    баклажани чистимо і ріжемо кругляшками, доводимо до первинної готовності обдаючи кропом,
    та збрискуючи уксосом і замочуємо в воді. (хв15-20)
  5. #5
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    нижнім слоєм в посуд викладаємо трішки цибулі (шоб краще відходило з днища)


    поки цим всим займалися м"ясо обсмажилося


    далі переходимо до помідорів
    з них треба зняти кожуру - відповідно проводимо процедуру лякання
    яка полягає в ошпарюванні їх окропом та занурення в холодну воду
    помідори лякаються і їх можна дуже просто почистити


    після чого не дрібними кубиками їх шинкуємо
  6. #6
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    діли беремо наш соус бешамель і змазуємо ним дно посуду


    беремо листи і викладаємо ними по всій площі (і тут стає зрозумілим - чому потрібен посуд с прямими кутами)


    змащюємо соусом томатним (я використовую краснодарський) дуже тоненьким слоєм (зовсім трішки)
  7. #7
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    зверху викладаємо м"ясо


    та напівготові баклажани


    і трішечки помідорів (обов"язково помідори без шкурки повинні бути)


    беремо самий твердий сир який зможете знайти
    натераємо його на тертушці і тудиж натираємо часничину
  8. #8
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)




    зверху знову замащуємо соусом бешамель але трішечки (набагато меньше ніж перший слой)


    засипаємо сиром


    і знову викладаємо листи
  9. #9
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)




    ну і повторюємо процедуру на суільки у вас вистачіть посуду



    верхній слой посипаємо приправками (можна використовувати стандартний набір італійскьких приправ)


    закриваємо кришкою і відправляємо в духовку
    на слабкому вогні (150-160 град) тримаємо 1-2 години - слідкуючи за процесом
    (якщо посуд без кришки то можна використовувати фольгу - так італійці роблять)
  10. #10
    Offline
    ТАК!

    Re: Лазан'я по-полтавськи - рецепт власний (by Meladon)


    отримуємо ось такий результат!
    вживати рекомендовано з дешевим к"яньті (можна знайти в великих супермаркетах)


+ Ответить в теме
Страница 1 из 4 1 2 3 ... ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Рецепт выхода Украины из кризиса.
    Def в разделе Політика та Історія
    Ответов: 11
    Последнее сообщение: 17.08.2007, 14:19

Теги для этой темы