Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей3Благодарности
  • 3 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 4 из 4.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Галета зі сливами


    Тісто - аналогічне за тим, що у цьому рецепті Яблука у сирному тісті Єдина відмінність - дві додаткових складових, а саме 1 яйце і 1 ч.л. розпушувача, та кількість борошна близько 350 г.

    Начинка:
    500 г слив
    300 г яблук (два середніх яблука)
    100 г чорниць
    100-150 г цукру
    2 ст. л. крохмалю
    0,5-1 ч.л. кориці

    ще як варіант робив

    500 г слив
    200 г ревеню
    200 г агрусу/смородини
    100-150 г цукру
    2 ст. л. крохмалю
    0,5-1 ч.л. кориці

    Сливи розрізаю навпіл, виймаю кісточки. Якщо яблука - нарізаю середнім кубиком. Ревінь - мию і нарізаю невеликими шматочками. Ягоди - просто помити і, якщо є, видалити плодоніжки (морожені ягоди мити не треба).
    Начинку перемішую, посипаю цукром, корицею і крохмалем.

    З отриманого тіста у мене виходить дві галети. Перед випіканням тісто охолоджуємо. Далі ділимо навпіл. Робочу поверхню притрушуємо борошном. Розкачуємо приблизно округлий тонкий пласт і за допомогою качалки переносимо на деко, застелене папером для випічки (в кого є, то замість паперу можна використовувати силіконовий килимок).
    Далі на середину тіста викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо. Потім починаємо загортати тісто всередину так, щоб вона лишалась відкритою, одночасно з країв формуємо складки. Складки за вашим бажанням можуть бути великими або малими, відповідно їх буде менше або більше.
    Випікаємо 35-45 хв. до золотавого кольору. Коли вистигне - можна притрусити цукровою пудрою, прикрасити пластівцями мигдалю.



    П.С. Зазвичай у галеті використовують класичне тісто для тарта, але мені захотілось поекспериментувати

  2. #2
    Пророк

    Re: Галета зі сливами


    думаю смакота, сливи зараз як мед
  3. #3
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Галета зі сливами


    Manyunya, це добре, але надалі створюйте окрему тему і бажано з фото кінцевого результату.
  4. #4
    Пророк

    Re: Галета зі сливами


    так, з фото зручно

    А мене пригостили десерт Слива в шоколаді, оце смакота!!!
+ Ответить в теме