Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей11Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 13.
  1. #1
    Offline
    Пророк

    Мясной хлебец




    Вот, что получилось









  2. #2
    Пророк
    штука класна але судячи з цін на м"ясо такий хлібець золотий виходить.
  3. #3
    Offline
    Пророк

    Re: Мясной хлебец


    Ответ Сообщение от Виння Пых Посмотреть сообщение
    штука класна але судячи з цін на м"ясо такий хлібець золотий виходить. може простіше вже гроші запікать
    Филе индюшки 87 грн. затянуло, остальное было дома).
  4. #4
    Пророк

    Re: Мясной хлебец


    а я холодець почитав. Гарна штука
  5. #5
    Offline
    Зануда

    Re: Мясной хлебец


    М'ясні хлібці - прекрасна страва, і Ваш вийшов гарно.
    Спробуйте так зробити хлібець, якщо полюбляєте експерименти:

    150 г яловичини
    500 г нежирної свинини
    200 г підчеревини без шкірки
    200 г льоду заморозити невеликими кубиками
    20 г сіль
    Приправи:
    2 г перець чорний мелений
    0,5 г мускатний горіх мелений
    0,5 г меленої паприки
    0,3 г мелений імбир (на кінчику ножа)
    0,3 г мелений кордамон

    Якщо Ви не сноб у відношенні приправ, можна взяти чайну ложку готової приправи до котлет чи іншу до м'яса, яку Ви поважаєте. Можливо, доведеться трохи зменшити кількість солі, якщо до складу приправи вже входить сіль.
    5 г розпушувача для випічки (1 чайна ложка)

    М'ясна сировина має бути максимально охолоджена, навіть підмерзла. Тільки щоб м'ясорубка могла розмолоти. Працюємо швидко, щоб зберегти холод - швидко мелемо м'ясо та підчеревину. Якщо дозволяє об'єм чаши комбайна чи м'ясорубки, краще молоти все разом, попередньо порізавши невеликими шматочками.
    Потім туди ж додаєм розмелений заздалегідь до дрібної крупки лід, приправи та сіль. Трохи ще перемелюємо, щоб все змішалося, але не довго, щоб не розтануло і не нагрілося.
    Якщо немає комбайна з великою чашею, то меліть все окремо, а потім можна у мисці змішати все міксером. Але у паузах порції меленого м'яса ставте до морозилки. Власне, як було сказано - зберігаємо холод.
    Викладаємо у змащену форму, утрамбовуємо, зверху розрівнюємо.
    Випікаємо у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 80 хвилин.
    Потім дістаємо, даємо вистигнути у формі хвилин 20. Виймаємо і їмо.
    Написав по пам'яті, відповідальність не несу, все на Ваш ризик.)))))
  6. #6
    Offline
    المزيد من النفط

    Re: Мясной хлебец


    fabulist, так а що там дає лід окрім зайвої води ?
  7. #7
    Offline
    Зануда

    Re: Мясной хлебец


    Лід, я припускаю, регулює режим випікання, а саме те, що вода надходить до суміші і випаровується повільніше, ніж якщо налити води. У готовій страві зайвої води не спостерігається, все ок.
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мясной хлебец


    Аналогічно лід додається у білі німецькі ковбаски. Завдяки ньому ковбаски лишаються соковитими.
  9. #9
    Пророк

    Re: Мясной хлебец


    цікаво все ж навіщо лід?
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мясной хлебец


    Хоттабыч, з того, що я знайшов - підтверджує і Фабулістові слова, і мої. Додавання подрібненого льоду впливає на температурний режим приготування (фарш більш повільніше нагрівається, що впливає в подальшому на органолептичні показники). І відповідно м'ясний фарш не так висушується, лишається соковитішим, що для м'яса важливо, особливо для птиці. Ну і якщо це велике виробництво - це ще й зменшує втрату ваги.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя