Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей10Благодарности
  • 5 Сообщение от Sky
  • 1 Сообщение от les
  • 1 Сообщение от Любаша
  • 1 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 10 из 10.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Чізкейк


    Нарешті дійшли руки до чізкейка, так як раніше для мене це був лише десерт з кав'ярень та кондитерських.

    Процес приготування трохи тривалий, але воно того варте.

    Для основи (крихти з печива) треба
    140 г холодного вершкового масла
    50-60 г цукру або цукрової пудри
    1/2 збитого яйця (або злегка збитий жовток)
    дрібка солі
    170 г просіяного борошна
    1/2 - 1 ч.л. розпушувача
    Окремо - 40-50 г розтопленого вершкового масла

    Для сирної частини:

    750 - 1000 г кисломолочного сиру (жирного 9% і більше) або крем-сиру
    4-5 яєць + половинка, що лишилась від приготування печива для основи
    250 г (+- в залежності від ваших вподобань) цукру або цукрової пудри
    10-20 г ванільного цукру або дрібку ваніліну
    1/4 ч.л. солі
    1-2 ст. л. крохмалю (бажано кукурудзяного), розведеного такою ж кількістю холодної води
    1-1,5 склянки (250-350 мл) жирної сметани 25%

    Кількість інгредієнтів розрахована на роз'ємну форму діаметром 24 і висотою 6 см.

    Спочатку готуємо печиво.
    Січемо борошно з маслом. Додаємо цукор і починаємо замішувати. Поступово додаємо сіль, борошно і розпушувач і половину яйця.
    Тісто має вийти еластичним і не сильно липким. Якщо дуже липне, трішки додаємо борошна (різне буває). За бажанням можна додати у тісто одну-дві столові ложки какао.

    Даємо тісту хвилин 30-40 охолонути в холодильнику.
    Далі розкачуємо у відносно тонкий пласт (5-7 мм) і ріжемо на печиво довільної форми.
    Випікаємо при температурі 170-180 °С близько 20 хв (доки не стане золотавим). Виймаємо з духовки і даємо трішки охолонути.

    Поки випікається печиво, готуємо сирну основу.
    Збиваємо всі складові до приблизно однорідного стану. Щоб не було грудочок сиру, ретельно перебиваємо масу блендером. Якщо у вас немає блендера, то перед збиванням сир треба перетерти через сито.

    Печиво, що охололо, перетираємо на крихту. У крихту додаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану.

    Форму застеляємо папером для випічки (пергаментом). Для цього кладемо на дно папір і защіпаємо його бортами форми. Залишки паперу, що лишаються з іншого боку дна зрізаємо.
    Викладаємо масу з печива і масла на дно, утрамбовуємо (але не дуже сильно). Можна використати будь-що, що має пласке дно (склянку, чашку тощо). Підпікаємо основу при 160°С 7-10 хв. Виливаємо на основу сирну масу.

    Духовка має бути розігрітою до 150-160°С. Чізкейк випікаємо на паровій бані (з водяною більше шансів, що у форму потрапить вода і всі старання будуть марними). Для цього нам треба на рівень, що буде під чізкейком, поставити форму або глибоке деко (бажано останнє) з кип'ятком. Хвилин 3-5 насичуємо духовку парою, далі - ставимо чізкейк випікатися. Треба 45-60 хв. при температурі 150-160°С і ще хвилин 15-20 при вимкненій зачиненій духовці.
    Готовий чізкейк буде злегка здригатись при легкому поплескуванні об стінки форми.

    А далі лише декілька годин витримки )) Не шуткую. Спочатку даємо чізкейку вистигнути при кімнатній температурі, потім поверхню накриваємо плівкою (так, щоб плівка щільно пристала до поверхні чізкейка, інакше буде збиратись конденсат) і даємо декілька годин вистоятись у холодильнику. За цей час він самостійно відійде від стінок форми. А далі знімаємо стінку роз'ємної форми і ріжемо на порційні шматочки. Зверху можна зробити будь-який топпінг за вашим смаком (джем, мармелад, шоколадний ганаш тощо).
    Моє сервірування - це шматочок апельсина, джем із сирої смородини з цукром і кориця. У мене джем окремо, ви ж можете покласти його зверху на шматочок чізкейка.


    П.С. Влітку дуже гарно можна декорувати свіжими ягодами.

    П.П.С. Для основи можна використати 350-400 г якісного магазинного пісочного печива і обов'язково топлене масло.

  2. #2
    Offline
    бог

    Re: Чізкейк


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Чізкейк
    ...бомба! очень люблю чизкейк. Заезжал в "Вояж" на Леваде, вот это там чизкейк...
  3. #3
    les
    Offline
    Філософф

    Re: Чізкейк


    Доки читав рецепт ледве слиною не захлинувся. Зрозумів, шо і надалі лише їстиму у кав'ярнях.
  4. #4
    Offline
    штатний скептик

    Re: Чізкейк


    Sky, це дівєрсія!)) Я теперь його хочу... А нашо там крохмаль? Це єдине, що мене смущає...
  5. #5
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Чізкейк


    Любаша, можна без нього, якщо сир не дуже вологий, а якщо сухенький - то взагалі виключити з рецепту. Він дає трохи щільнішу (більш пластичну) консистенцію. А ще, якщо не вистачає одного яйця (буває таке, що скінчились, а в магазин або пізно, або ліньки), його можна замінити 1 ст.л. з гіркою крохмалю. Ще чув таку думку, що чим більше яєчних білків, тим щільніше виходить, але це треба перевіряти. Ну і сам крохмаль, якщо вдома немає, можна замінити борошном у пропорції 1:2 (крохмаль:борошно).

    П.С. До слова - водяна чи парова баня не дають чізкейку горіти зверху, а всередині лишатись сирим, і зменшує ризик осідання по центру сирної маси.
  6. #6
    Offline
    Частий гість

    Re: Чізкейк


    Півцарства за чізкейк! Мій найулюбленіший десерт, особливо з кавою. Але як же його клопітно готувати...
  7. #7
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    Ответ Сообщение от Elenalevich Посмотреть сообщение
    Але як же його клопітно готувати...
    Это только так кажется. Вы попробуйте) Даже я, лентяй рукожопый, жене на ДР такой сюрприз сделал.
  8. #8
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    Рецепт вроде бы простой. Буду вечером ваять. :) Спасибо!
  9. #9
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Чізкейк


    Маленький секрет - якщо берете кисломолочний сир, то його треба на добу відкинути на марлю і десь підвісити, щоб стекла зайва сироватка. Те само треба зробити і зі сметаною.
  10. #10
    Offline
    Частий гість

    Re: Чізкейк


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Маленький секрет - якщо берете кисломолочний сир, то його треба на добу відкинути на марлю і десь підвісити, щоб стекла зайва сироватка. Те само треба зробити і зі сметаною.
    Дякую, що ділитеся секретиками :) Вже робила, дуже сподобався!
+ Ответить в теме