Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей10Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 12.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Чізкейк


    Нарешті дійшли руки до чізкейка, так як раніше для мене це був лише десерт з кав'ярень та кондитерських.

    Процес приготування трохи тривалий, але воно того варте.

    Для основи (крихти з печива) треба
    140 г холодного вершкового масла
    50-60 г цукру або цукрової пудри
    1/2 збитого яйця (або злегка збитий жовток)
    дрібка солі
    170 г просіяного борошна
    1/2 - 1 ч.л. розпушувача
    Окремо - 40-50 г розтопленого вершкового масла

    Для сирної частини:

    750 - 1000 г сиру (будь-якої жирності, але краще середньої або жирного) (в залежності від маси буде різна висота сирного шару)
    4 яйця + половинка, що лишилась від приготування печива для основи
    250 г (+- в залежності від ваших вподобань) цукру або цукрової пудри
    10 г ванільного цукру або дрібку ваніліну
    1-2 ст. л. крохмалю (бажано кукурудзяного)
    1 склянка (250 мл) молока

    Кількість інгредієнтів розрахована на роз'ємну форму діаметром 24 і висотою 6 см.

    Спочатку готуємо печиво.
    Січемо борошно з маслом. Додаємо цукор і починаємо замішувати. Поступово додаємо сіль, борошно і розпушувач і половину яйця.
    Тісто має вийти еластичним і не сильно липким. Якщо дуже липне, трішки додаємо борошна (різне буває). За бажанням можна додати у тісто одну-дві столові ложки какао.

    Даємо тісту хвилин 30-40 охолонути в холодильнику.
    Далі розкачуємо у відносно тонкий пласт (5-7 мм) і ріжемо на печиво довільної форми.
    Випікаємо при температурі 170-180 °С близько 20 хв (доки не стане золотавим). Виймаємо з духовки і даємо трішки охолонути.

    Поки віпікається печиво, готуємо сирну основу.
    Збиваємо всі складові до приблизно однорідного стану. Щоб не було грудочок сиру, перебиваємо масу блендером. Якщо у вас немає блендера, то перед збиванням сир треба перетерти через сито.

    Печиво, що охололо, перетираємо на крихту. У крихту додаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану.

    Форму застеляємо папером для випічки (пергаментом). Для цього кладемо на дно папір і защіпаємо його бортами форми. Залишки паперу, що лишаються з іншого боку дна зрізаємо.
    Викладаємо масу з печива і масла на дно, утрамбовуємо (але не дуже сильно). Можна використати будь-що, що має пласке дно (склянку, чашку тощо). Зверху викладаємо сирну масу.

    Духовка має бути розігрітою до 120°С. Чізкейк випікаємо на паровій бані (з водяною більше шансів, що у форму потрапить вода і всі старання будуть марними). Для цього нам треба на рівень, що буде під чізкейком, поставити форму або глибоке деко (бажано останнє) з кип'ятком. Хвилин 3-5 насичуємо духовку парою, далі - ставимо чізкейк випікатися. Треба 40-45 хв. при температурі 120°С і ще хвилин 20-25 при 150°С.
    Готовий чізкейк буде злегка здригатись при дотику до сирної основи. Під час випікання у нижнє деко з гарячою водою буде скапувати конденсат з дна форми з чізкейка, тому саме з-за цього раджу деко, а не форму.

    А далі лише декілька годин витримки )) Не шуткую. Спочатку даємо чізкейку вистигнути при кімнатній температурі, потім поверхню накриваємо плівкою (так, щоб плівка щільно пристала до поверхні чізкейка, інакше буде збиратись конденсат) і даємо декілька годин вистоятись у холодильнику. За цей час він самостійно відійде від стінок форми. А далі знімаємо стінку роз'ємної форми і ріжемо на порційні шматочки. Зверху можна зробити будь-який топпінг за вашим смаком (джем, мармелад, шоколадний ганаш тощо).
    Моє сервірування - це шматочок апельсина, джем із сирої смородини з цукром і кориця. У мене джем окремо, ви ж можете покласти його зверху на шматочок чізкейка.


    П.С. Влітку дуже гарно можна декорувати свіжими ягодами.

    П.П.С. Для основи можна використати 350-400 г якісного магазинного пісочного печива і обов'язково топлене масло.

  2. #2
    Online
    бог

    Re: Чізкейк


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Чізкейк
    ...бомба! очень люблю чизкейк. Заезжал в "Вояж" на Леваде, вот это там чизкейк...
  3. #3
    les
    Offline
    Філософф

    Re: Чізкейк


    Доки читав рецепт ледве слиною не захлинувся. Зрозумів, шо і надалі лише їстиму у кав'ярнях.
  4. #4
    Offline
    штатний скептик

    Re: Чізкейк


    Sky, це дівєрсія!)) Я теперь його хочу... А нашо там крохмаль? Це єдине, що мене смущає...
  5. #5
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Чізкейк


    Любаша, можна без нього, якщо сир не дуже вологий, а якщо сухенький - то взагалі виключити з рецепту. Він дає трохи щільнішу (більш пластичну) консистенцію. А ще, якщо не вистачає одного яйця (буває таке, що скінчились, а в магазин або пізно, або ліньки), його можна замінити 1 ст.л. з гіркою крохмалю. Ще чув таку думку, що чим більше яєчних білків, тим щільніше виходить, але це треба перевіряти. Ну і сам крохмаль, якщо вдома немає, можна замінити борошном у пропорції 1:2 (крохмаль:борошно).

    П.С. До слова - водяна чи парова баня не дають чізкейку горіти зверху, а всередині лишатись сирим, і зменшує ризик осідання по центру сирної маси.
  6. #6
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    Лимонный чизкейк или творожная запеканка
  7. #7
    Offline
    Зануда

    Re: Чізкейк


    mashka1, у цьому розділі зазвичай діляться власними рецептами, досвідом приготування. Якщо Ви запозичили десь рецепт і розмістили його у темі Ская про його чізкейк, то принаймні наведіть посилання на авторський текст:
    http://zefira.net/limonnyj-chizkejk-...aya-zapekanka/
    Бажаю успіху. Якщо Ви бажаєте поділитися власним досвідом приготування страв, створюйте нові теми у цьому розділі форуму, із задоволенням почитаємо.
  8. #8
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    ШОКОЛАДНЫЙ ЧИЗКЕЙК С ВИШНЕЙ


    ДЛЯ ОСНОВЫ:
    Сливочное масло150 гр
    Печенье 300 гр
    ДЛЯ НАЧИНКИ:
    Сахар150 гр
    Сливочный сыр500 гр
    Шоколад200 гр
    Яйца2 шт
    Ванильный сахар1 ч.л
    Вишня150 гр
    Орехи и семена по вкусу

    B миске смешать измельченное печенье и масло сливочное. Переложить смесь на дно формы для выпечки.

    Запечь корж при 175 градусах 8 минут. Остудить.

    Сливочный сыр взбить до однородности, всыпать сахар, ванильный сахар, размешать.

    Добавить яйца, взбить на медленных оборотах.

    Добавить растопленный шоколад, перемешать.

    Добавить орехи и вишни.

    Перелить смесь на корж и печь 50-55 минут при 175 градусах.

    Дать остыть, затем убрать чизкейк в холодильник.

    Глазурь: растопить шоколад в микроволновке, добавить сливочное масло, размешать, остудить и залить охлажденный чизкейк.

    Затем снова убрать его в холодильник.
  9. #9
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    Как же я люблю чизкейк! Думала его сложнее готовить. А так вроде рецепт доступный. Надо будет попробовать сделать)
  10. #10
    Offline
    Новачок

    Re: Чізкейк


    Півцарства за чізкейк! Мій найулюбленіший десерт, особливо з кавою. Але як же його клопітно готувати...
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя