Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей5Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 13.
  1. #1
    Offline
    штатний скептик

    Булочки з кунжутом


    Зайшла тут розмова за хлібопічки і я згадала, що жодного разу не пробувала пекти хліб. А оскільки хліб у мене використовується частіше для гарячих бутербродів (та і взагалі - така "одноразова" форма мені подобається більше) - дебютувала з булочками)) Якби знала, что вийдуть такі класнючі - були б фотки всього процесу, а так... лише отриманого шедевру)) Булочки вийшли справді гарні - пухкі, м'які, смачні, одна біда (може, шановне панЬство поділиться думками, як можна їх змусити рум'янитися зверху) - довелося їх перевертати догори ногами і так допікати - дно готове, а верх ще блідий)
    Отже... Склянку сироватки трошки підігріємо. Додамо в неї дріжджі (хз, скільки, "на око" - десь чверть стограмової пачки Львівських, будемо вважати, що 25 грамів), пару ложок цукру, пару ложок борошна. Нехай стоїть хвилин п'ятнадцять і дує бульби)) Потім додамо яйце, чайну ложку солі, трошки м'якого вершкового масла (пару ложок приблизно), пару ложок також олії, борошна пару склянок - на око, суміш повинна стати такою, щоб іі можна було викласти на стіл і місити руками, досипаючи борошна ще - скільки візьме тісто. Місити треба довго, не менше десяти хвилин (це важливо!) Після цього залишимо тісто в спокої і теплі на годину-півтори в якійсь посудині з кришкою або під полотниною - воно додасть в об'ємі втричі. Як підійде - вимісимо знову, просто щоб вигнати повітря з тіста. Лист застелимо пергаментом, щоб потім менше мити, і викладемо на нього кульки з тіста. Залишимо розстоюватися хвилин на тридцять, нехай добре піднімуться і змастимо сумішшю жовтка і води (дві ложки) Тепер на них триматиметься кунжут - можна посипати змащені кульки зернятами і випікати.

  2. #2
    Offline
    модератор

    Re: Булочки з кунжутом


    А блендером месить нельзя? Я только блендером умею:(
    И еще не написано сколько времени выпекать и при какой температуре...
  3. #3
    Offline
    штатний скептик

    Re: Булочки з кунжутом


    Паш, наверное, можно, если твой блендер тесто повернет)) Но руками приятнее - хендмейд не блендермейд)) При маленькой температуре выпекать - 170-180, минут пятнадцать, но лучше глазами и носом контролировать.
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Булочки з кунжутом


    Нє-нє-нє. Я спалив свого Брауна, коли намагався замісити не дуже густе тісто. Це при тому, що використовував фуд-процесор зі спеціальною насадкою-тістомісом (ота штукенція, яка на фото з під'єднаним моторним блоком)

    Якщо у духовці можна вимикати нижній нагрів, то це найпростіший варіант. Піднялись, почали запікатися і тоді зразу ж вимикаємо низ. І бажано випікати десь на середньому рівні духовки при близько 180°. Ну а з часом тут трохи складніше. Треба повністю покластися на свої відчуття.

    До речі, хтось бачив зараз у продажу чорний кунжут?
  5. #5
    Offline
    المزيد من النفط

    Re: Булочки з кунжутом


    До речі, хтось бачив зараз у продажу чорний кунжут?
    Влітку брала у Фуршеті.
  6. #6
    Offline
    штатний скептик

    Re: Булочки з кунжутом


    Та була б електродуховка - не було б питань, пеклися б вони зверху - і я б не морочилась... Попробую наступного разу на фольгу викласти.
  7. #7
    Offline
    Пророк

    Re: Булочки з кунжутом


    Ручным блендером тесто месить - явный изврат. Он скопытится при первом же замесе. Ручной блендер не расчитан на такие манипуляции, только на 5-10 сек эпизодические работы.
    У меня тесть так фарш пытался делать брауном то тоже блендер не выдержал.
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Булочки з кунжутом


    Ответ Сообщение от froguz Посмотреть сообщение
    так фарш пытался делать брауном то тоже блендер не выдержал.
    ним можна хіба 100-200 г перереробить ) Благо, що можна окремо придбати моторний блок.
  9. #9
    Offline
    Пророк

    Re: Булочки з кунжутом


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Благо, що можна окремо придбати моторний блок.
    Только он стоит как 80% нового блендера. Когда доллар был еще 14, то блок стоил в районе 450-500 грн. Это в Киеве на сайте по запчастям.
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Булочки з кунжутом


    Ответ Сообщение от froguz Посмотреть сообщение
    блок стоил в районе 450-500 грн.
    Зараз 600-700. А я брав ще коли був курс трохи більше 8 за 350.
    Любаша, я знаю, що в старих газових духовках, щоб не горів низ, клали пару цеглин або щось подібне вогнетривке. Це дозволяло більш рівномірно розподілити температуру.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя