Вы просматриваете тему Madeleine. Печиво "Мадлен". Французька класика в подразделе Кухня, который находится в форуме Творчество и Интересы; Ділюсь рецептом традиційного французького бісквітного печива мадлен ( madeleine ) запозиченого у Лізи Глінської.
Робиться
Ділюсь рецептом традиційного французького бісквітного печива мадлен (madeleine) запозиченого у Лізи Глінської.
Робиться воно швидко і легко.
Нам треба
3 яйця
130 г цукру
30 г меду (можна обійтись без нього, замінивши цукром)
60 мл молока
200 г вершкового масла
200 г борошна
1 ч.л. розпушувача (якщо в його складі є борошно - 2)
ваніль, ванілін або ванільний цукор (1 ст.л)
дрібка солі
І за бажанням - цукрова пудра для посипки та малиновий чи лимонний крем для начинки, але я робив без них, бо на креми треба більше часу.
Збиваємо яйця, цукор, мед, ваніль (чи замінник). Поступово додаємо борошно з розпушувачем. Далі невеликими порціями вводимо розтоплене (але не дуже гаряче) масло і молоко.
Готове тісто рекомендують на 30 хв. поставити в холодильник, але я цього не робив.
Далі нам треба спеціальні формочки-мушлі. Якщо вони металеві - треба змазати маслом і притрусити злегка борошном.
У мене силіконові, тому можна обійтися і без змащування.
Наливаємо ложкою трохи неповні чарунки. Профі роблять це кондитерським мішком, але навіщо ускладнювати :)
Ставимо у розігріту то 170° С духовку на близько 15 хв. Готові вони тоді, коли краї стають темно-золотаві, а горбик, що утворився під час випікання змінився в кольорі.