Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей1Благодарности
  • 1 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 2 из 2.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Madeleine. Печиво "Мадлен". Французька класика


    Ділюсь рецептом традиційного французького бісквітного печива мадлен (madeleine) запозиченого у Лізи Глінської.
    Робиться воно швидко і легко.
    Нам треба
    3 яйця
    130 г цукру
    30 г меду (можна обійтись без нього, замінивши цукром)
    60 мл молока
    200 г вершкового масла
    200 г борошна
    1 ч.л. розпушувача (якщо в його складі є борошно - 2)
    ваніль, ванілін або ванільний цукор (1 ст.л)
    дрібка солі
    І за бажанням - цукрова пудра для посипки та малиновий чи лимонний крем для начинки, але я робив без них, бо на креми треба більше часу.

    Збиваємо яйця, цукор, мед, ваніль (чи замінник). Поступово додаємо борошно з розпушувачем. Далі невеликими порціями вводимо розтоплене (але не дуже гаряче) масло і молоко.

    Готове тісто рекомендують на 30 хв. поставити в холодильник, але я цього не робив.
    Далі нам треба спеціальні формочки-мушлі. Якщо вони металеві - треба змазати маслом і притрусити злегка борошном.
    У мене силіконові, тому можна обійтися і без змащування.
    Наливаємо ложкою трохи неповні чарунки. Профі роблять це кондитерським мішком, але навіщо ускладнювати :)


    Ставимо у розігріту то 170° С духовку на близько 15 хв. Готові вони тоді, коли краї стають темно-золотаві, а горбик, що утворився під час випікання змінився в кольорі.

  2. #2
    Offline
    Новачок

    Re: Мадлен. Французька класика


    смакота!
+ Ответить в теме