Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей5Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 2 из 2
Показано с 11 по 18 из 18.
  1. #11
    les
    Offline
    Філософф

    Re: Маковый пирог


    Ответ Сообщение от Tiramisu Посмотреть сообщение

    Во Львове мне нравится выпечка, и в Трускавце, и в Ивано-Франковске))). Самый вкусный маковый пирог ела в Трускавце. Ещё нравятся макаруны, только штучка (18 грамм) стоит 10 гривен. Дорого, однако .
    У Трускавці не був, а у Івано-Франківську не пощастило зустріти кав'ярню з маковою смакотою. Тож для мене Львів залишається маковою столицею України.
    10 грн. за задоволення - не гроші. Але я не куштував, тож не впевнений, шо ті макаруни - задоволення.
    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Макарон або макаронс, бо макарун це зовсім інший десерт, схожий на їжачка
    http://thelovecake.blogspot.com/2011...-x-none-x.html
    Ну, якшо пані мала на увазі таку випічку, як у посиланні, то то не моє. Дуже люблю мигдалеве печиво : воно на другому місці після макових солодощів.
    Але ота франко-американська трансформація-профанація все зіпсувала. Маком там не пахло від початку, а про мигдаль залишилися самі спогади. Викреслюю!

  2. #12
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Маковый пирог


    Макарон - це не трансформація, це класичне для французької кухні, мигдалево-білкове печиво. Правда процес його приготування досить не легкий і якщо десь схибити, то можна отримати звичайнісіньке безе.
  3. #13
    les
    Offline
    Філософф

    Re: Маковый пирог


    Дуже суперечливий опис макарон. Воно наче мигдалеве, але можуть мати безліч інших смаків. І в мене виникає питання - мигдалевість обов'язкова чи як? Якшо так, то ладно, а якшо ні, то викреслюю ще за брехню у визначенні, шо воно мигдалеве.
    А от опис макаруна взагалі шедевр:
    "На самом деле чаще всего под этим названием прячется кокосовое миндальное печенье. Его основной рецепт состоит из яичных белков, с добавлением тертого кокоса и сахара. Но иногда в тесто добавляют и миндаль, пекан или кешью. Также после выпечки, некоторые окунают печенье в расплавленный шоколад".
    Називати мигдалевим печиво, коли мигдаль додають лише іноді, яку падлюку за це повісити за його мигдалини?!
  4. #14
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Маковый пирог


    У макарон замість пшеничного використовується мигдалеве борошно. А яскраво виражений мигдалевий смак у будь якій випічці досягається не завдяки самому горіху, а через додавання есенції.

    А за статтю, я її дав людині для порівняння, так як її писав не кондитер, то там є неточності.
  5. #15
    les
    Offline
    Філософф

    Re: Маковый пирог


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    У макарон замість пшеничного використовується мигдалеве борошно. А яскраво виражений мигдалевий смак у будь якій випічці досягається не завдяки самому горіху, а через додавання есенції.
    Зрозуміло. Дякую.
  6. #16
    Offline
    Пророк

    Re: Маковый пирог


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Макарон або макаронс, бо макарун це зовсім інший десерт, схожий на їжачка
    А я же знала! На форуме раздельного питания был второй рецепт "Макаруны". Я даже их готовила лет пять назад... Видимо, поддалась всеобщему невежеству (вместе с теми, кто путает эти два десерта) .

    Вот такие я подразумевала:

    http://dobre.stb.ua/2014/11/28/makar...j-fotoretsept/
  7. #17
    Пророк

    Re: Маковый пирог


    домашня випічка - це всвято!
  8. #18
    Offline
    Новачок
    мммммм.....выпечка с маком - вкус детства!
+ Ответить в теме
Страница 2 из 2

Похожие темы

  1. Диетический яблочный пирог
    АлекS в разделе Кухня
    Ответов: 2
    Последнее сообщение: 13.03.2010, 21:39