Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей5Благодарности
  • 5 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 2 из 2.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Turbakook (естонський сирний пиріг)



    Цей пиріг готується дуже швидко (тому процесу приготування не зняв) і легко. Рецепт для тих, хто хоче чогось смачненького, а також кому лінь довго возитися з приготуванням.
    І так, нам треба
    для "тіста":
    400 г (2+ 2/3 склянки об'ємом 250 мл) борошна
    4 ст. л. какао
    250 г (1 + 1/4 пачки) вершкового масла (холодного)
    70-100 (7-10 ст.л.) г цукру + дрібка солі
    для начинки:
    500 г кисломолочного сиру (бажано не використовувати знежирений)
    3 шт. яйця
    100-120 г (10-12 ст.л.) цукру + дрібка солі
    1 пакетик ванільного цукру або ванілін (на кінчику ножа)
    2 ст.л. крохмалю (або борошна)
    150 г (2/3 склянки) сметани.

    Щоб приготувати "тісто", бо воно більш схоже на штрейзель, потрібно перемішати борошно з какао, цукром, сіллю, а потім з цією сумішшю пересікти охолоджене масло (яке попередньо треба нарізати невеликими шматочками). Я це все роблю руками, так легше контролювати процес. Замішуємо до того стану, доки не отримаємо невелику крихту, наче подрібнене пісочне печиво. Вона не повинна сильно розсипатися чи сильно клеїтися між собою. Якщо виходить сухувата, дуже розсипчата крихта - слід додати ще трохи масла.
    Тим часом вмикаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів.
    Беремося за сирну начинку. Міксером збиваємо яйця, цукор, сіль, ванільний цукор (ванілін), крохмаль, сметану. Далі отриману масу перемішуємо з сиром, а для тих, хто хоче отримати структуру "без грудочок" в нагоді стане блендер.
    Далі беремо форму. У мене це була роз'ємна 26см-ва форма для торта, але можна брати і скляну, і керамічну, але тоді треба застеляти їх пергаментом. Змащуємо невеликою кількістю масла. На дно форми викладаємо трохи більше половини крихти, розрівнюємо і злегка приплескуємо її. Викладаємо начинку, розрівнюємо її (найлегше - це трохи поплескати по формі). Далі покриваємо другою частиною крихти начинку, не придавлюючи (крихту) та ніби розтираючи її в руках. Ставимо у розігріту духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою (сірником, зубочисткою), щоб вона була сухою.
    Готовий пиріг витягаємо і чекаємо, поки вистигне (витягуючи гарячим з форми він може просто розвалитися).
    Приємного чаювання!
    П.С. Не лякайтеся жовтого кольору сиру, бо він з домашніми яйцями

    П.П.С. Для економії вершкове масло можна частково замінити на олію і/або маргарин. Так роблять хитрять у хлібопекарській промисловості

  2. #2
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Turbakook (естонський сирний пиріг)


    До речі, штрейзель можна використовувати як основу для чізкейка (як з какао так і без нього).
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Лимонний пиріг
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 25
    Последнее сообщение: 09.06.2016, 09:00
  2. Мигдалевий пиріг з ягодами
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 12
    Последнее сообщение: 03.06.2016, 14:11
  3. Яблучний пиріг крем-брюле
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 01:20