Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей2Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 13.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Молозиво, або Українське крем-брюле




    Для нього нам треба:
    1 літр молозивного молока
    0,5 л звичайного молока
    (якщо немає такого молока то заміняємо на 1 л молока + 0,5 л рідких вершків високої жирності)
    5-7 яєць
    цукор за смаком (я клав 10 ст. ложок)
    ванільний цукор 1-2 ч. ложки (якщо у вас є стручок ванілі - то це дуже добре)

    Яйця збиваємо з цукром, ваніллю (доки не розтане цукор і вони не збільшаться в об'ємі). Потім поступово (збиваючи на невеликій швидкості) вливаємо суміш молока.

    А тим часом у нас уже розігріта духовка (близько 180 градусів). Виливаємо отриманий "мікс" у жаростійку каструлю (чи керамічну, скляну форму) так, щоб залишалося не менше декількох сантиметрів до краю. І "випікаємо" годину, потім збавляємо температуру до 160 і ще хвилин 30-45. Виймаємо і чекаємо, доки вистигне. Смачного!

    П.С. Роблять його також згущеному молоці, якщо немає молозивного. Але які саме пропоції молоко+згущене молоко (цукру я так думаю не треба, він є в згущенці) - хз.

  2. #2
    Offline
    Постійний відвідувач

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Боже, як же це смачно....саме з молозивного молока, а не з вершками
  3. #3
    Offline
    Пророк

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    А где взять это молозивное молоко?
    Как взбивать яйца? Очень сильно? Как это делают при изготвлении бизе (хотя там только белки)?
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Pentax, молозивне молоко - це те, яке дає корова, що тільки отелилася. А брати - у тих, хто тримає корову (зокрема у селян на ринках, але його продають рідко, в основному можете зустріти вже готовий продукт).
    Яйця з цукром я збиваю спочатку на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. У ході процесу збивання маса світлішає і збільшується в об'ємі близько в 2 рази. Коли вони збиті - знову на низьку швидкість і поступово доливати молоко. Коли все молоко влили - швидкість збільшуємо до середньої і збиваємо ще з хвилинку. А далі - в духовку.
  5. #5
    Offline
    Пророк

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Хорошо. С молоком все ясно - так просто не найти = не найти :( А заменитель молоко+сливки - результат тот же? Не хуже? "Высокой жирности" - это какой?
  6. #6
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Pentax, 30-33%. На смак це майже не впливає.
    П.С. Жирність молозивного молока - 27-35%
  7. #7
    Offline
    Пророк

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Спасибо.
  8. #8
    Offline
    Пивовар

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Это ж невероятная вкуснотища! Как уже сказал Sky можно делать и со сгущенки, но в селе из правильного молока это чтото!

    10 яиц, банка сгущенки, пакетик ванильного сахара, ~800г молока 3,2% и 200г 15% сливок.
    Только что попробовал остывший. нямням) Вверху зажаристая карамельная корочка, внизу сладкая жидкость (сыроватка?), ну и сама структура молозыва напоминает губку - "тело" с пустотами, заполненными этой самой жидкостью. Прямо воспоминание из детства)
  9. #9
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Ответ Сообщение от Паук Посмотреть сообщение
    сыроватка?
    вона))
    Ответ Сообщение от Паук Посмотреть сообщение
    структура молозыва напоминает губку
    це якщо трохи довше потримати в духовці та/або на більшій температурі, виходить така структура.
  10. #10
    Offline
    Пророк

    Re: Молозиво, або Українське крем-брюле


    Ням-ням Жду, пока остынет.
    Миниатюры Миниатюры DSC_2780.jpg  
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Справжнє українське весілля
    DVI в разделе Політика та Історія
    Ответов: 16
    Последнее сообщение: 12.11.2010, 19:16
  2. Українське мовознавство
    Odo в разделе Мова та Література
    Ответов: 42
    Последнее сообщение: 03.09.2010, 19:27
  3. Тірамісу українське
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 13
    Последнее сообщение: 14.04.2010, 19:45
  4. Яблучний пиріг крем-брюле
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 01:20
  5. Українське молодіжне об'єднання
    Молодик в разделе Політика та Історія
    Ответов: 12
    Последнее сообщение: 07.10.2008, 10:57