Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей14Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 13.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©
    Coffee

    Мигдалевий пиріг з ягодами


    І так почнемо з першоджерела, яке я викопав зовсім недавно. Знайшовся в мене старенький папірець на якому було записано складові, довго ламав голову звідки ж рецепт. А воно ж он звідки http://www.edimdoma.tv/video-recipe/..._yagodami.html

    Продукти (розкладу по частинам, особисто мені так легше сприймати)
    Тісто:
    120 г охолодженого вершкового масла (близько 2/3 пачки)
    180 г борошна (близько однієї склянки, але в мене пішло майже 1,5 склянки)
    50 г цукру (чверть склянки),
    2 яйця + 1 жовток, сіль
    Начинка
    1 яйце + 1 білок,
    175 г м'якого вершкового масла (трохи менше пачки),
    175 г цукру (3/4 склянки)
    175 г подрібненого мигдалю (можна брати й інші горіхи)
    500 г ягід (суниці, полуниці, малина)
    Цукрова пудра та листя м'яти для прикрашання.

    Рецепт:
    Тісто.
    Масло пересікти з борошном, додати дрібку солі, цукор, ввести по одному 2 яйця. Коли тісто буде готовим, а воно має бути пластичним і не липнути до рук (саме тому кількість борошна може варіюватися), кладемо його в пакет (загортаємо в плівку) і в холодильник на годинку, можна й довше.
    Начинка.
    М'яке вершкове масло, збиваємо з цукром, додаємо подрібнений мигдаль, яйце та білок.

    Форму промаслюємо, вистеляємо пергаментом, його також змащуємо маслом. Розрівнюємо по формі тісто, можна зробити борти, але скоріш за все вони можуть "потекти". Робимо проколи вилкою по всьому коржу і на 10 хв. в духовку, розігріту до 180°С. Потім викладаємо на тісто начинку, зменшуємо температуру до 150°С і печемо ще 40 хв. (можливо й довше) до золотавого кольору.
    Готовий пиріг прикрашаємо ягодами, листям м'яти (за бажанням), посипаємо цукровою пудрою.

    Виходить ось таке

    Пи.Си. Так як ввечері м'яти не знайшов, прийшлось використать листячко з полуниць

  2. #2
    Offline
    ри?

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Удавіцца((((
    А нашо штрикати виделкою пиріг? Шоб дихати йому було легше?
  3. #3
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    Удавіцца(
    приходь на каву, він ще є
    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    А нашо штрикати виделкою пиріг? Шоб дихати йому було легше?
    Ага, шоб повітрячко гуляло
  4. #4
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    Удавіцца((((
    +1, більш нема слів
  5. #5
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Olio, а я ж його збиравсь ще у неділю пекти
  6. #6
    Offline
    Пророк

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Із-за тебе, Скай і із-за твого пирога, я прочитала "Пиріжки з парашутом" замість "Прыжки с парашютом" в переліку останніх тем.
  7. #7
    Offline
    Нервова, курррва

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    175 г подрібненого мигдалю (можна брати й інші горіхи)
    Нє-нє-нє! То вже буде зовсім інший пиріг!!! Красата! Скай, твоя жінка задиратиме ноги і не знатиме де на кухні і світло вмикається!))))
  8. #8
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Ответ Сообщение от sharasha Посмотреть сообщение
    Нє-нє-нє! То вже буде зовсім інший пиріг!!!
    згодна, обожнюю саме мигдальний присмак у випічці
  9. #9
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Ответ Сообщение от черешня Посмотреть сообщение
    "Пиріжки з парашутом"
    хароші пиріжки. Велиииииииикі ))
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Мигдалевий пиріг з ягодами


    Фото дубль некст.

    І звісно деякі уточнення. Борошна треба саме 180, максимум 200г, так як тісто все одно буде "липкуватим". Розрівнювати по формі краще вологою рукою або силіконовою лопаткою, змочуючи її у воді. Якщо додавати борошна більше воно стане дуже тугим. Також за бажанням можна додати 1/4-1/2 чайної ложки розпушувача, тоді воно стане більш пухким. Тримати в холодильнику можна й добу, але не менше 1 години (чим довше, тим краще). Для любителів вираженого присмаку мигдалю ("амаретто") в тісто і начинку можна додати по пару крапель мигдалевої есенції, так як сам мигдаль не має такого насиченого і вираженого смаку. Також раджу мигдаль брати сирий, а не смажений. І бланширувати (щоб зняти шкірочку). Ну і ягоди - використовувати можна які душа забажає, але найкраще ті, що без кісточок (чи попередньо видалити, якщо такі є)
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Лимонний пиріг
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 25
    Последнее сообщение: 09.06.2016, 09:00
  2. Яблучний пиріг крем-брюле
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 01:20