Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей12Благодарности
  • 2 Сообщение от Meladon
  • 1 Сообщение от Sky
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 7 из 7.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Штрудєль яблучний майже класичний


    Як люблю я яблука в зимку... і як багато почина псуватись і тп... ітреба ж їх кудись дівати ... раніше я полюбляв шарлотку в різних проявах ... а от останні рік-два хоч і не зразу але вподобав собі штрудєль ... то просили то мучавсь а то наловчивсь і сам з задоволенням готую ...
    Такось ! любі моі! поділюся з вами сьогодні рецептом штруделі
    для початку треба мати багато яблук різних юажано канеха кислуватих ... і знадобиться їх 1кг або більше, але не меньче (це не чищених)
    також тре або поритись на кухні та знайти старе печиво магазинне чи не дуже... або піти до магазину та купити свіженького - можна пісочного грамів так 300.... його треба побити на крихти не дуже дрібні та обсмажити ... після чого додати 100 гр цукру і кориці молотої 2-3 чайних ложки - це така собі заготовка шо можна зробити з вечора ...

    далі необхідно почистити яблука і порізати тоненько, саме тоненько краще ніж кубиками

    на базовий варіант тіста знадобиться:
    2 яйця
    250-300 +++ г борошна просіяного вищого гатунку
    цукру 4 столових ложки
    дрібка солі
    2 краплі оцту
    3 столових ложки олії
    3/4 склянки гарячої води
    30-40 грамів вершкового мала в тісто і стільки ж для змащування

    яйця збиваємо до пінки і потім відправляємо до борошно, добре вимішуючи (довго) поки не стане дуже еластичним і не буде відлипати від рук і від усього
    після чого тісто загортаємо в целохван або ховаємо кудись і в тепле місце (батарея) на 30-40 хв.!

    Далі беремо найбільший рушник на куні (тіко чистий шоп був ) і розклавши його на столі посипаємо трохи борошном на ньому розкочуємо тісто тоненько, так щоб було видно текстуру рушинка ... у мене такий гарний з корівками =) після того як розказати можна розтягти його на тонше (але акуратно руками) шоб був як папір кондитерський

    після чого розкладаємо на змащене вершковим маслом тісто яблука, залишаючи верхній краї вільним для загортання і так само без фанатизму з боковими краями яблука так заготовку з печива/цукру/кориці і за допомогою рушника згортаємо в рулето-колбаску дуже обережно, щоб тісто не порвалося

    краї зціплюємо, щоб під час випікання ніхто не втік! і на змащений папір, що виклали на деко чи жарову поверхню викладаємо шедевральне велике та важке
    викладати по різному можне - в мене була кругла форма цього разу того закрутилося і відправляємо в духовий шкаф на 160-170С на 50-60 хв

    дістаємо, трусимо цукровою пудрою і впірйод! дуже смачно з морозивом поки він гарячий (але зараз зимно дуже холодно) також і в холодному вигляді до чаю добре з ранку! Смачного!

  2. #2
    Offline
    Новачок

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    Я коли фотографію фінальну побачив, у мене виникло відчуття дежавю )
  3. #3
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    Дуже сподобався рецепт тіста, тому тепер постійно його використовую для штруделя. Начинки різні, але яблучна класика - найкраща.
    Ось таке останнього разу вийшло
  4. #4
    Пророк

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    добре завтра выходной, будем пробовать
  5. #5
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    Хоттабыч, пробуйте, рецепт класний.
  6. #6
    Пророк

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    так сподобалось!!!! 5 +
  7. #7
    Offline
    Частий гість

    Re: Штрудєль яблучний майже класичний


    один рецепт лучше другого)автору респект)))
+ Ответить в теме

Похожие темы

  1. Ответов: 5
    Последнее сообщение: 12.07.2010, 17:41
  2. Яблучний пиріг крем-брюле
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 01:20