Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей9Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 13.
  1. #1
    Offline
    Пророк

    Кучерявий Панчо


    Місяців 5-6 тому одна дєвочка Лєна сказала, шо хоче навчитися пекти торт "Кучерявий Панчо". Це досить відомий серед полтавців торт, хоч і в різних варіаціях. Багато форумців його точно куштували і люблять.
    Ну і от нарешті сьогодні відбувся майстер-клас для дєвочки Лєни по випічці цього торта. Майстром була я, в якості експерта була запрошеня Уксус, а також була Ялина, яка виконувала багато корисних функцій!
    На питання, чому я не позвала всіх інших, відповідаю - надзвичайно мала кухня і ми 4-ро і так ледве вміщалися. Відвідувати мене можна тіки невеликими групами ).

    А тепер перейдемо до рецепту:

    Торт «Кучерявий Панчо»

    Список продуктів і їх орієнтовна вартість:
    яйця (4 шт) - 4 грн
    цукор (700-800 г) - 9 грн
    згущене молоко (2 банки (1 б – 380 г) - 24 грн
    сметана (4 пакети (1 п – 400 г) - 38 грн
    сода (1,5 ч.л.) - знехтуємо ціною
    оцет (1,5 ст.л.) - знехтуємо ціною
    борошно (3 ст.) - 8 грн
    какао (1,3 пачки (130 г) - 9 грн
    масло (50-70 г) - 6 грн
    горіхи (очищені, підсмажені, подрібнені) 150-200 г) - 12 грн

    Вихід - 4,5 кг
    Орієнтовні витрати на весь торт - 110 грн

    * Кількість какао, масла, цукру і горіхів коригується в залежності від смаків.
    ** Ціни дуже приблизні. Вони залежать від періоду року (яйця), урожаю, інфляції, виборів і того, що ви маєте безкоштовно (горіхи, мука, цукор, сметана, яйця, масло можуть бути вашими домашніми), також ціна на горіхи залежить від того, чи ви купили їх в шкаралупі чи почищеними ).

    Тісто:
    4 яйця
    2 ст. цукру
    1 б. сирого згущеного молока
    1 п. сметани
    1,5 ч.л. соди, погашеної оцтом
    3 ст. борошна

    Добре перемішати всі інгрідієнти, розділити на дві рівні частини і в одну додати 2-3 ст.л. какао.
    Далі випікати два коржі (білий і коричневий):
    поставити корж в сильно розігріту духовку (200-250 °С) і через 5-10 хв поставити на повільний вогонь. Духовку не відкривати хвилин 25-30, щоб не осів корж.
    Має бути готовий хвилин за 40.

    Крем із згущенки:
    1 б. сирого згущеного молока;
    50-70 г масла;
    150-200 г очищених підсмажених подрібнених горіхів.

    Ретельно перемішати інгрідієнти.

    Випечений білий корж розрізати на 3 коржі, пропитати їх чорним чаєм, перемазати кремом із згущенки.

    Крем із сметани:
    2 пакети сметани;
    2-3 ст.л. цукру.

    Перемішати просто ложкою і поставити в холодильник до повного розчинення цукру.

    Коричневий корж, як охолоне, поламати на шматки; висипати їх всі у велику миску і залити повністю кремом зі сметани, далі витягати кожен шматок, дивитися, щоб гарно був пропитаний і викладати на білі перемазані коржі гіркою.

    Глазур:
    1 п. сметани;
    1 п. какао;
    2-3 ст.л. цукру.

    Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру та досягнення однорідності маси.

    Готову гірку залити глазур’ю.
    Поставити в холодильник і дати пропитатися годин 8.

  2. #2
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    Яйця


    + цукор


    +згущенку


    Все перемішуємо ложкою


    А тоді добре було б перемішати міксером, але він випадково ввімкнувся раніше, ніж нада і зажував пустий кульок, який лежав поряд і напав на пакет з мукою:


    Ялинич звільнив кульки і ми продовжили роботу:


    + сметана


    + сода


    гашена оцтом


    і знову мішаємо:
  3. #3
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    А шо тим часом робить наш експерт?


    Поки Рудик навертає згущенку, ми додаємо борошно:


    Далі розділяємо тісто на дві рівні частини:


    і в одну додаємо какао:





    А тим часом в мікрохвильовій смажаться горіхи (хвилин 6, але десь двічі треба б помішати):


    Руденко товче горіхи в ступі:


    А ми виливаємо біле тісто в форму:
  4. #4
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    Поставили його в духовку


    і почали робити сметанний крем:


    +цукор


    перемішати просто ложкою і в холодильник


    А це наш чудєсний корж


    З боків я його трохи таво.. пожмакала, але про це ніхто не дізнається, бо він буде глибоко захований під кремами, шоколадами і кучерями.
    так шо смєло його жмакайте, кидайте на пол, топчіть, а потім їжте )


    А це наш корішньовий товаріщ, якого зараз ми виливаємо в форму і теж в духовку


    Тим часом Уксус робить крем із згущенки:


  5. #5
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    Розрізаємо білий корж на три частини (можна кривобокі і не красіві)


    Заварюємо чорний чай (Ялинич жеж все це фоткає і от дуже гордиться цією фотографією - зловила дим!)


    Пропитуємо коржі:


    перемазуємо кремом із згущенки:



    Дістали коричневий корж і даємо йому охолонути (ламаю, щоб швидше)


    ламаю його на шматки і всі вмочаю в сметанний крем прямо руками


    прямо їх там вимішую


    Викладаю на білі коржі кучерями
  6. #6
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    Насипаємо все для глазурі і вармо помішуючи


    Потім добряче обмазуємо весь торт глазуррю


    Чуточку повитікала внизу згущенка, але це вобще нічого страшного, бо то добре


    Учасники процесу:

  7. #7
    Offline
    ри?

    Re: Кучерявий Панчо


    Дуже його люблю! Готуй частіше!! І не забувай про нєкоторих любітєлєй солодкого!
  8. #8
    Offline
    Пророк

    Re: Кучерявий Панчо


    Ага, і я дуж люблю і вже скучила за ним.
    Взимку він буває частіше, бо там якось свят більше.
  9. #9
    Offline
    ри?

    Re: Кучерявий Панчо


    kobieta, слєдующий раз я приходю на майстер-клас!
  10. #10
    Offline
    Здібна учениця

    Re: Кучерявий Панчо


    і я хо!))) тільки я два дні приходитиму: на готовку і на поїдання)))
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя