Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей17Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 26.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Лимонний пиріг


    Інгредієнти:
    Борошно - 1 склянка
    Кукурудзяний або картопляний крохмаль - 1/4 склянки
    Цукрова пудра - 1/2 склянки + для посипки
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Сода або порошок для випічки - 1/2 ч. л.
    Вершкове масло - 200 г
    Яйця - 4 шт.
    Цукор - 1 склянка
    Лимонний сік - близько 100 г (з 2-х лимонів)


    Приготування

    Спочатку приготуємо тісто. У посудині спочатку змішуємо сухі складові: 3/4
    склянки борошна, 1/4 скл. крохмалю, 1/2 скл. цукрової пудри, сіль, пекарський порошок. Потім додаємо посічене масло і вимішуємо до однорідного стану.

    Готове тісто викладаємо на змазану маслом форму, розрівнюємо і ставимо на 15 хв. у холодильник.
    Виймаємо і випікаємо тісто при температурі 190˚С протягом 20 хв. до золотистого стану.

    Тим часом (поки випікається корж), робимо лимонну начинку. Беремо лимони, ошпарюємо їх кип'ятком (щоб краще витискався сік і для того, щоб прибрати гіркоту з цедри). Знімаємо цедру спеціальним ножем або дрібною тертушкою, вичавлюємо сік і пропускаємо його через дрібне сито, цим самим позбавляємося кісточок перетиночок.

    Збиваємо яйця з цукром, сіллю, розрихлювачем. Додаємо у масу лимонний сік і добре переміщуємо. Отриману суміш виливаємо на готовий корж і випікаємо ще 20-30 хв. при температурі 160˚С. Готовий пиріг розрізаємо на квадратики.
    Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою і за бажанням прикрашаємо цедрою лимона.

    З.І. Так як у мене форма величенька, то кількість інгредієнтів збільшив удвічі

  2. #2
    Offline
    ри?

    Re: Лимонний пиріг


    Це божественно! Це неперевершено!!! От чесне слово!! Хто не куштував - втратив МИТЬ життя))
    П.С. На задньому ж плані мої котиська!!
  3. #3
    Offline
    штатний скептик

    Re: Лимонний пиріг


    Ой, я вже таке хочу! А маргарин замість масла не лучче? А цедру куди (зідрану таким шикарним гребінцем)), тільки зверху, чи і в начинку?
  4. #4
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Лимонний пиріг


    Ответ Сообщение от Любаша Посмотреть сообщение
    А маргарин замість масла не лучче?
    Ні, краще тоді спред, бо зараз маргарини не дуже якісні.
    Ответ Сообщение от Любаша Посмотреть сообщение
    А цедру куди (зідрану таким шикарним гребінцем)), тільки зверху, чи і в начинку?
    Цедру - і в начинку, і зверху для краси :)
  5. #5
    Offline
    штатний скептик

    Re: Лимонний пиріг


    Так, після 8 березня треба таке спекти. Не можу більш картинки дивиться - дуже смачно, піду хоть пєчєнюшку цукровою пудрою посиплю)))
  6. #6
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Лимонний пиріг


    Любаша, десь раніше чув, щоб зірвати виступ оперному співаку, треба сісти у перших рядах і почати їсти лимон. У поющєго починається інтенсивне слиновиділення і він починає фальшивити )))
  7. #7
    Offline
    штатний скептик

    Re: Лимонний пиріг


    Спекла! Смакота (тут смайл, що облизує пальці), з чайком особливо)) Одно непонятно - куди дівати чверть склянки борошна)))?
    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    Інгредієнти:
    Борошно - 1 склянка
    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    У посудині спочатку змішуємо сухі складові: 3/4
    склянки борошна
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Лимонний пиріг


    Ответ Сообщение от Любаша Посмотреть сообщение
    куди дівати чверть склянки борошна
    У лимонну начинку ))) Забув дописать Ви ж мене бить не будете? ))))
  9. #9
    Offline
    штатний скептик

    Re: Лимонний пиріг


    Я - не буду)) І без борошна начинка вийшла. З борошном - майже бісквіт був би :)
  10. #10
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Лимонний пиріг


    Ще додаю деякі уточнення.
    Тісто повинне бути таке, як дуже м'який пластилін - це раз, крайків у ньому просто не буває (того й тісто вирівнюється в духовці в шар рівномірної товщини) - це два. Лимонна начинка (так як і сам пиріг) не буде дуже пишною, бо лимонний сік "садить" яйця - це три. Коли пиріг спечений - дайте йому добре вистигнути - це чотири. Коли він гарячий, то його тільки порізати можна, але з форми не виймати. Пудрою тре' присипати теж уже тоді, коли вистигне. Все наче сказав. Будуть питання - пишіть в ПП.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя

Похожие темы

  1. Яблучний пиріг крем-брюле
    Sky в разделе Кухня
    Ответов: 7
    Последнее сообщение: 26.09.2009, 01:20

Теги для этой темы