Дерево благодарностей4Благодарности
  • 2 Сообщение от laithemmer
  • 2 Сообщение от laithemmer
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 10 из 10.
  1. #1
    Offline
    Міньйонбанана

    П’яна вишня :)


    Оскільки весь день товклася на кухні, вирішила зробити корисну працю, - пофотати весь шедевральний, я б сказала, процес приготування мною торта:)
    Треба:
    10 яєць
    1.25 склянки муки
    1 неповна склянка цукру
    1 склянка консервованих чи свіжих вишень, або родзинок
    2 ст. ложки какао
    1 пачка масла
    1 баночка згущенки
    трохи горілки, трохи червоного десертного вина

    Так як вишні я поїдаю відразу ж, і нічого такого, як консервовані або (ще дивніше) свіжі непоїджені вишні, у мене не спостерігається, то кладу в торт родзинки. Та й смакують вони мені необично)))
    Перво-наперво "мочимо" родзвинки у вині та горілці десь години три. Тобто починається робота ЗА ТРИ ГОДИНИ до випікання. Бажано "соку" з замочених родзинок за ці три години не надпивати, бо він нужен буде!

    Сам корж понятно шо - бісквітний: дуже довго з ним нада мурижитися, трястися над ним і все таке.
    Відділити жовтки від білків у окремі кострульки - у мене є спеціальна розділялка (поки розділяла яйця, все думала, чи є така штукенція у Ская і Меладона?!). Збити білки, потім жовтки з цукром. В жовтки відполовинити білків, всипати муку, оберееееежно, трясущимися руками але швидко (вобщє, я тільки оце недавно дізналася як це - обережно, але швидко) вимішати, додати білки, що лишилися, і какао, опять швиденько все помішати, викласти у форму, змащену олією. Звичайно при випіканні бісквіта особливо прівєтствуєтса бумага для випічки - просто чудєсна річ!
    Миниатюры Миниатюры 2.JPG   3.JPG   1.JPG  

  2. #2
    Offline
    Міньйонбанана

    Re: П’яна вишня :)


    Поки випікається корж, збити масло зі згущенкою (вареною або ірискою, шо купите). Додати у крем родзинки, але без соку, бо масло відсічеться зразу ж. Коли корж спечеться, обережно зрізати верхушку, і вищупати середину коржа у крем з родзинками - отак просто взяти і зіпсувати все те, над чим ти так корпів :)
    Крем змішати з м’якушем і долити сік, який ніхто не надсьорбував! Начинку викласти у корж і нормально так натоптати. Накрити верхушкою. Розтопити шоколадку і залити нею торт.
    Так як у мене їстєствінно половину шоколаду, поки я не бачила, ззіли - завершальної фоти нема. Тому завтра якщо не забуду, викладу вже кінцеву роботу :)
    Ага, ще ж...бажано, щоб торт постояв і просякнувся алкогольною начинкою
    Миниатюры Миниатюры 4.JPG   5.JPG   6.JPG   8.JPG   9.JPG  

  3. #3
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: П’яна вишня :)


    А ще кажеш: "В мене руки не звідти, щоб готувать"!
    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    долити сік, який ніхто не надсьорбував!
    а шо - буває?
    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    поки розділяла яйця, все думала, чи є така штукенція у Ская
    в мене точно є.
  4. #4
    Offline
    Міньйонбанана

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    А ще кажеш: "В мене руки не звідти, щоб готувать"!
    Та ну, хіба це шо? Це ж так....
    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    а шо - буває?
    Ну да, буває надсьорбують деякі наглі человєкі, і шоколад потім тихенько трощать, поки я "обережно, але швидко" калатаю тісто :)

    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    мене точно є.
    Оце отака, як у мене? Чи якась інша? Ну дуже мені цікаво стало, поки готувала - хоч все кидай і йди питай))) До речі, я таких штуковін не бачила в продажу...а може просто належної уваги не звертала.
  5. #5
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    Оце отака, як у мене? Чи якась інша? Ну дуже мені цікаво стало, поки готувала - хоч все кидай і йди питай))) До речі, я таких штуковін не бачила в продажу...а може просто належної уваги не звертала.
    Схожа. Так стукнула б в асю чи позвонила ))) В мене є одна дрєвня (їй годів з двадцять) і новенька (з місяць тому купляв). В магазині сказали, що правильна воно називається "сепаратор для яєць".
  6. #6
    Offline
    Міньйонбанана

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от Sky Посмотреть сообщение
    В магазині сказали, що правильна воно називається "сепаратор для яєць".
    сепаратор!!!
    От спасибі, тепер знатиму. І раз ти купував недавно, значить воно в продажу єсць. Значить я не буду бомжом-колядником, єслі вдруг шо)))
  7. #7
    Online
    Філософф

    Re: П’яна вишня :)


    Дайош торт "п'яна черешня"!!!
  8. #8
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от Scald Посмотреть сообщение
    "п'яна черешня"
    Scald, наврядчи Черешня дасть згоду ))) Якщо серйозно - коли з'являться черешні - нема питань.
  9. #9
    Offline
    Пророк

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от Scald Посмотреть сообщение
    Дайош торт "п'яна черешня"!!!
    Чіво ето ви тут, га? Таких тортоф не буває нікагда!
  10. #10
    Online
    Філософф

    Re: П’яна вишня :)


    Ответ Сообщение от черешня Посмотреть сообщение
    Чіво ето ви тут, га? Таких тортоф не буває нікагда!
    Убили мячту на взльоте блін

+ Ответить в теме

Теги для этой темы