Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей3Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 14.
  1. #1
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©
    Coffee

    Тірамісу українське


    Тірамісу (іт. tiramisu'підніми мене) — італійський десерт на основі сиру "маскарпоне", як наповнювач додається печиво "савоярді", з кавою та какао. В класичному виді тірамісу подається охолодженим до кави еспрессо.
    І так. Цей рецепт є переробленим з оригінального на український лад. Основна найважливіша заміна - це сир маскарпоне (який для звичайного українця є не досить дешевим) і вино марсала - його можна замінити коньяком, лікером амаретто, хорошим десертним вином тощо.

    Інгредієнти

    Сухе бісквітне печиво савоярді (або його ще називають дамські пальчики) - 400 г
    Кава (міцна) - 400 - 450 мл
    Коньяк - 100 мл
    Сметана 20-25% жирн. - 450 г (але краще брати густу домашню сметану, в якій ложка "стоїть", шкода - цього разу не встиг купити)
    Сир 5-9% жирн. - 500 г
    Цукрова пудра (або цукор) - 1,5 склянки
    Какао - 2-3 ст. л.

    Перше, що робимо - це заварюємо каву (краще брати мелену, але можна обійтись і розчинною

    Тим часом збиваємо сметану з цукровою пудрою (краще брати її, бо звичайний цукор довше розчиняється), потім додаємо сир ( в оригіналі в крем додаються яйця (2-3) - спочатку жовтки, а потім збиті з цукровою пудрою в круту піну білки, але їх я кладу лише коли впевнений, що яйце дуже свіже)

    Після чого ретельно перемішуємо все блендером щоб не було грудочок

    Беремо готову охолоджену каву і коньяк

    Зливаємо їх в одну ємність (в якій будемо просочувати савоярді)

    І швиденько обмокуємо кожну печенину в рідині (так, щоб вона тільки злегка намокла, а не перетворилась у кашу)

    Викладаємо ряд печива

    Змащуємо кремом

    і так в 3 шари. Останній добре намазуємо кремом і ставимо на годину в холодильник (дуже обережно, бо торт ще "живий")
    Перед подачею добре притрушуємо какао. Також за смаком можна прикрасити ще чимось - горіхами, листям м'яти, ягодами тощо.

  2. #2
    Offline
    Пророк

    Re: Тірамісу українське


    іменно цей торт ми і пробували! дякую дуже! смачнеееееееееееее
  3. #3
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Тірамісу українське


    До речі, забув додати - печиво савоярді у Полтаві знаходив тільки в МЕТРО (у хлібо-булочному відділі). Як тільки знайду його нормальний рецепт - одразу ж допишу в темі.
  4. #4
    Offline
    Пророк

    Re: Тірамісу українське


    дяка, як небудь спробую!
  5. #5
    Offline
    Частий гість

    Re: Тірамісу українське


    от і я знайшов торт ато мама каже то ти монастирьську ізбу їв і нічо не пойняв ))
  6. #6
    Offline
    Новачок

    Re: Тірамісу українське


    Sky
    Більш менш тотожна заміна марсалі, це вино Троянда Закарпаття.
    Вони обоє є трав'яними настоянками.
    Також підходить Букет Молдовы.
    А маскарпоне можна виготовити в домашніх умовах.
    Досить не складно
  7. #7
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Тірамісу українське


    Ответ Сообщение от Kagor Посмотреть сообщение
    Більш менш тотожна заміна марсалі, це вино Троянда Закарпаття.
    Марсала (вино)
    Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії

    Марсала
    — італійське вино, що створюється на основі тільки білих сухих вин.
    Заброджений виноматеріал типу столового вина готується міцністю 12—14 % об. Водночас сусло уварюється перегрітим паром до появи характерних коричневих тонів у забарвленні і відчутного тону карамелізації в смаку. Після цього компоненти ретельно змішують, підспиртовують, піддають ступеневому витримуванню. Марсала може витримуватись від 2 місяців до 5 років і більше. Міцність вина становить 17—18 % об. Вміст цукру різний.
    Колір в залежності від типу марсали може бути від солом'яно-жовтого з янтарним відтінком (Марсала самородна) до темно-янтарного (Марсала вища, Марсала добірна), смак — з приємною гірчинкою. Виготовляється також марсала з добавками (Марсала спеціальна), що надають їй смаку (з добавками бананів, мигдалю, яєць, кави та інше).
    Це аж ніяк не вино на травах.
  8. #8
    Offline
    Banned

    Re: Тірамісу українське


    Я его пробывал с сиром "маскарпоне"
    Вкус обалденный!!!
    Знакомая делала...
    Думал и сам сделать...но когда я в магазине увидел на этот сыр цену
  9. #9
    Sky
    Offline
    Небо в твоїх очах ©

    Re: Тірамісу українське


    Ответ Сообщение от Alex_Tee_ Посмотреть сообщение
    Думал и сам сделать...но когда я в магазине увидел на этот сыр цену
    Alex_Tee_, отожбо. Тому й приходиться викручуватись. А вам на Новий рік тоді дісталось торта? Хоча по такому шматочку, як тоді вийшло, мало що можна сказати.
  10. #10
    Offline
    Banned

    Re: Тірамісу українське


    Исправим....
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя

Внешние ссылки (?)


Похожие темы

  1. Українське мовознавство
    Odo в разделе Мова та Література
    Ответов: 42
    Последнее сообщение: 03.09.2010, 19:27
  2. Українське молодіжне об'єднання
    Молодик в разделе Політика та Історія
    Ответов: 12
    Последнее сообщение: 07.10.2008, 10:57
  3. "Українське життя"
    Ivan в разделе Локальні Мережі та Інтернет в Полтаві
    Ответов: 0
    Последнее сообщение: 03.02.2007, 04:55

Теги для этой темы