Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей2Благодарности
  • 2 Сообщение от Meladon
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 2 из 2.
  1. #1
    Offline
    ТАК!

    Ньоккі (іта. gnocchi)


    нарешті настала зима.... дійшли руки.. час був... ех... і гарбузи з картоплею почали мерзнути на балконі...

    тож представляю вам класичну сільську італійську страву:

    Ньокки (итал. gnocchi) — маленькие итальянские клецки обычно овальной формы, которые делают из манной крупы, картофеля, сыра, творога, шпината, тыквы и даже черствого хлеба или хлебных крошек. Ньокки традиционно подают с томатным соусом, соусом песто, растопленным сливочным маслом, посыпают тертым пармезаном.
    взяв декілька рецептів і з них зробив два своїх: один виключно з картоплею інший з гарбузом:

    гарбуз попередьно запечений, почищений і доведений до необхідного стану


    картоплю можна використовувати як вчорашню пюрешку так і спеціально відварювати (треба приловчитися до різні сорти дають ріний ефект)


    це от дрібно натертий сир

    картоплі сумарно 1 кг розділив на
    350 грм пішло на гарбузові

    і 650 пішло на звичайні


    ретельного вимішування потребує маса з додаванням грубої чоловічої сили та ніжного розтопленого вершкового масла



    після чого в обидві суміші додав першопочаткового борошна (потім стількиж пішло для отримання необхідної консистенції еластичого і не липкого тіста в кожен з варіантів)



    додав сиру тертого (твердого) по 180-200 грм в кожний варіант
    і ... пішов довгий та нудний процес вимішування


    поки не отримав еластичну та приємну на дотик пахучу масу!
    в процесі необхідно обовязково додати мускатного горіху тертого , духмяного перцю, солі все за смаком , але я люблю по більше =)

    процес їх формування не складний - катаємо ковбаски, ріжемо і виделкою надаємо бажану гарну форму



    складного нічого але дуже довга та медитативна робота

  2. #2
    Offline
    ТАК!

    Re: Ньоккі (іта. gnocchi)


    нажаль картопляні прості не вдалося сфотографувати (подава з вершковим маслом та кропом) - їх змели швидше ніж згадав про фотік
    виглядали вони приблизно так



    а от гарбузові захвоткав:



    подавав їх з вершково грибним соусом (з сушених грибів - ну думаю рецепт соусу розповідати не треба)

    з верху трішки можна присипати сиром
+ Ответить в теме

Теги для этой темы