Ви переглядаєте тему 12. Фільм Микити Міхалкова. в розділі Кіно, що є підрозділом форума Інтереси; Подивилася фільм 12. Коли почала дивитися постійно блукала думка, коли ж все закрутиться? Початок заінтригував ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
26.11.2007
| [permalink] | ||
| Постійний відвідувач |
Вот еще один фильм недавно посмотрела - "Двенадцать", мне очень понравилось - но обсуждая с друзьями поняла, что все по-разному понимают о чем фильм. ИМХО я думаю что о людях, о плохом и хорошем что есть в каждом из нас. И все испортил Михалков Всея Руси. Тьфу. А такой конец намечался.... Но всеравно я в восторге. Этж надо было снять. Этож надо было таких актеров... Мрррр... Хочу услышать отзывы! | ||
12.12.2007
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
Ти ж маєш знати такі речі - ти ж тут Модератіще!!!!! Це ж важливо!!! Фільм то гарний, але я ж думала, що Міхалков сам таке придумав...а воно...трохи не сам | |||
12.12.2007
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
![]() Тим більше я не бачила того фільму 57го року ... Якби бачила і могла порівнювати ... а так ... А якшо вже і говорити про рімейки, то "Дванадцять розгніваних чоловіків" Сідні Люмета - це екранізація п’єси Реджинальда Роуза, а іще був фільм "12 розгніваних чоловіків" 1997 року Уїльяма Фрідкіна, заснований на п'єсі Реджінальда Роуза і кіноверсії 1957 року. І ось тепер вже згадаємо фільм Міхалкова. | |||
12.12.2007
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
| |||
18.04.2008
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Ось не так давно зроблена мною рецензія. Фільму на замінить, звісно. Варто подивитись, але одного разу достатньо. "Ясна річ, не всі в Росії та навколо, навіть серед професійних кінокритиків, дивились класичній ще чорно-білий фільм Сідні Люмета „12 Angry Men”. Тому стрічка Михалкова „12” може сприйматись як одкровення. Сюжетна канва – суд присяжних розглядає нібито очевидну справу про вбивство, до того ж, за даними слідства, скоєне чеченським хлопчиком – надає неабиякого простору для поціновувачів витонченої психології по обидва боки екрану, тим більше що режисер зібрав неабияку компанію –сам Михалков, Маковецький, Петренко, Єфремов, Гафт (тут уже схожий на Гердта), Стоянов... Саме в акторах, їх обличчях, емоціях, позірній і справжній мотивації їх дій і полягає зміст картини. Проте, чистоти жанру не завжди дотримано – в оригінальній стрічці камера не залишала зали засідань, в той час як Михалков намагається „оживити” відеоряд, привносячи умовно-чеченські картинки. Це трохи порушує кристальну прозорість головної лінії – там, де Люмету в якості доказу достатньо квитка в кіно, Михалков виносить на сцену спецназівський ніж, з майже цирковими номерами (втім, у майстерному виконанні Газарова). Мова героїв іноді механічна і штампована, і деякі з цих штампів, здається, мимоволі видають російськість загального середовища («Подвез я ее пару раз с работы. Стала она с нами жить. Ну там, постирать, прибрать»). Та загалом, фільм, ще й майстерно, наскільки це дозволяє формат, знятий, тримає у напрузі, а чеченське підґрунтя сюжету, здається, продовжує ідейний ряд – „Мусульманин”, „Кавказький бранець”, „Дім дурнів” – який свідчить про намагання принаймні частини російського суспільства якось осмислити стосунки Росії і її оточення, що робить честь пану Михалкову, який знову показав себе видатним майстром." | ||
| Користувачі, що подякували Victorious за цей допис: |
18.04.2008
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Victorious, а як Вам образ одесита? То ж одесит був, якшо я не помиляюся? Власне, через цю фразу запитую: Відповідь:
| |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Де взять фільм? | Uksus | Кіно | 2 | 11.12.2007 12:53 |