Ви переглядаєте тему Торби в розділі Екологія, що є підрозділом форума Світ та Природа; Дубль номер два! Прати ТОРБУ можна, але як зробити так, шоб краска не потекла? 2Одо ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
19.06.2008
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Дубль номер два! Прати ТОРБУ можна, але як зробити так, шоб краска не потекла? 2Одо Теж офтоп? ADMIN: Офтоп редагував я, просто IMHO починалося відходження від теми. Востаннє редагував laithemmer: 19.06.2008 о 12:20. | ||
19.06.2008
|
| laithemmer |
|
Допис видалив Odo.
Причина: офтоп |
19.06.2008
|
| laithemmer |
|
Допис видалив Odo.
Причина: офтоп |
19.06.2008
| [permalink] | ||||
| Філософф |
Відповідь:
Відповідь:
) не можуть точно сказати, як вони себе поведуть і т.д. Коротше кажучи...немає меж для вдосконалення!!!! А в наших торб - так тим паче :).Перше випробування відбулося недавно: я випрала торбу з слоненям і жирафчиком. Прала дуже акуратно, ясне діло, шо руками! Малюнок не терла, просто він був під водою. Акуратненько викрутила і повісила сушитися. На ранок все було ок, крім одного....ходулі( на них стоїть слоник) мабуть трохи попливли, бо тканина кругом них ледь помітно пофарбувалася. Все інше ніяк не змінилося...Чому так - хз. Можливо різні фарби по-різному реагують, може там було більше додано води при фарбуванні. Згрубше...я не знаю, але мені це не подобається. Майже не помітно, але ж таки пофарбувалося .Тепер от хочу купити інші акрілові фарби. Після прання я прасувала цю торбу - просто через ганчірочку, як прасуються будь які делікатні речі. Так що ..от такі пироги... | ||||
19.06.2008
| [permalink] | ||
| - |
Справа може бути, навіть не у сполучному матеріялі (акрилі), а у самих пігментах, вони теж по-різному можуть реагувати на воду, бо з різних матеріялів а швидше хемічних речовин зроблені. | ||
19.06.2008
| [permalink] | ||
| Філософф |
| ||
19.06.2008
| [permalink] | ||
| - |
Фарби, звісно, з часом удосконалюються, але це нерідний для тканини матеріял, тому він завше буде намагатися відпасти від неї. Найкраще буде, коли до тканини пришивати тканину. НМСД. Востаннє редагував Odo: 19.06.2008 о 13:35. | ||
20.06.2008
| [permalink] | ||
| Гуру |
aneisha, воно там не в ціні. Приїзджаєш бува, а бабуся каже: "Вигідно ось продала вишиті рушники! Аж по 10 грн. кожен! Ходили добрі люди по дворах і купували. То я така рада! Кому вони ті рушники нада зараз..." Ми ж за голови хватаємось, та ти що, та зараз знаєш яке воно цінне. А вона: так забирайте все собі! Тут ми і пасуємо. Куди забирати? Скрині волокти додому? Ряднинки полосаті...Рулони полотна і рушників.... Дуже жаль, що люди раніше себе не жаліли, сіяли-вирощували-нитки пряли-полотно ткали-шили сорочки. Запасалися! А потім ця робота лежить роками і пропадає в скринях. Тут вже висновки напрошуються ,що мол не накопичуй горбом матеріальне -бережи краще здоров"я, воно завжди в ціні. | ||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Торби | Uksus | Екологія | 13 | 22.04.2008 11:26 |