Так кто прав? Тот, кто рекламирует оливу или мастило??? )))
Вы просматриваете тему Маленька дитина і українська мова. в подразделе Детсадовский возраст, который находится в форуме Детки; Так кто прав? Тот, кто рекламирует оливу или мастило??? )))
Так кто прав? Тот, кто рекламирует оливу или мастило??? )))
Масло оно и в африке масло.....
ну, не скажіть. Хіба у "повсєднєвной жизні" Ви чули, щоб українець казав ПІДСРАЧНИК на стілець? Чи може у сучасному підручнику з біології Ви прочитали ЗАЛУПІВКА замість "метелик"? Або у кримінальних новинах хтось сказав "спіймали ПИСЮНКОВОГО ЗЛОДІЯ"? Я впевнений, що ні в якому повсякденному житті Ви такого не чули. Це хтось недолуго пожартував і видає за неологізми, а Ви повторюєте і ще пафосно так питаєте: "вот как своего ребенка учить украинскому языку,когда там полно таких новоязовых терминов"? То що ж це є, як не повторення чужих дурниць? Але нехай.
Ось, по суті, що я думаю.
Про російські слова, що увійшли до мови під час царювання Петра Першого, теж багато хто вважав, що вони придумані у "сівом брєду". Наприклад: "губерния", "канцелярия". Вони були створені з іноземних, лише змінені на російський манер. А зараз Ви їх вживаєте і нічого. Отже, деякі неологізми залишаються, деякі зникають....живий процес, над яким не дуже владні законодавці, телебачення тощо. Он які слова намагався ввести до російської мови Пестель: "плавень" замість "флот", "повытье" замість "канцелярия" тощо. А зміни французької у період революцій?
Тобто, ці цікаві процеси притаманні всім мовам без винятку. Не переймайтеся дуже.
МАСЛО,ОЛИВА,МАСТИЛО,ОЛИЯ-много слов просто маслу
Ну-ну.....
Нація то маленька, але на відміну від України, чисельність населення якраз збільшується.
А от в Україні - зменшується.
Не треба видавати бажане за дійсність.....
Хоча, в принципі і так все ясно, чому такі коментарі - весь час спрацьовує комплекс меншовартості ("хохляцтва").