Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
RSS лента

Сангрія

 :: Uksus

Оценить эту запись
28.12.2007 в 15:53 (804 Просмотров)
На зоммеркурсі зібралися люди з 24 чи 25 країн, точно не пам’ятаю. І кожному ж хотілося розказати про свою країну, народ, традиції, культуру … Просто розповідями справа не обмежувалася. А шлях до серця лежить через … шлунок От і влаштовували ми вечірки, куди зносили всі бажаючі якусь національну страву. Здебільшого це було шось простеньке в приготуванні, але завжди цікаве і смачне. Щоб дуже здивувати – не здивував ніхто. Була паста від іспанців та італійців, різні омлетики і манюні гострі голубці від японців, деруни від чехів, самогонка від македонця, піца, куплена в найближчому супермаркеті від німців, картопля з грибами і сметаною від українців і всяке-різне інше (згадаю - допишу).
На одному з таких збіговиськ іспанка влаштувала майстер-клас з приготування сангрії. Сангрію постійно скрізь дівчата з Іспанії вживали, абсолютно ігноруючи славнозвісне німецьке пиво Але пили вони куповану у пляшках, які і в нас продаються з написом на етикетці - сангрія, але !!! самі ж розумієте, шо готовий нормальний коктейль продаватися не може і оцю розливну сангрію самі іспанці з презирством називають "фабричною".
І весь час мого спілкування з ними обіцялося приготувати справжню сангрію, тобто зроблену власноруч, адже, як виявилося, справжньої сангрії не існує, бо є лише кілька обов’язкових інгрідієнтів, а все інше - це фантазія творця коктейлю. Сангрія вважається дешевим студентським напоєм, бо для приготування беруться найдешевші інгрідієнти. Але оскільки це мало не візитка Іспанії серед алкогольних напоїв, то набув популярності серед туристів і подається чи не в кожному ресторані Іспанії, звісно ж, з дорожчих інгрідієнтів і можна декотрі результати готування назвати елітним.
Ітак, я була свідком приготування і роздачі порад щодо такої сангрії:
- ріжуться кубиками, кружочками і просто як вийде, в залежності від форми, солодкі фрукти. В нашому випадку це були: банани, апельсини, диня, персики, нектарини;
- додається туди пів пляшки чогось з написом біанко. Рекомендовано було мартіні, але ми додали шось дешевше;
- додається дешеве червоне вино, пляшки так 3;
- цукор за смаком. Тут варто уточнити. Наскільки мені розповідали, в Європі немає десертних чи напівсолодких вин. Все, до чого додається цукор вже не є вином. А сангрія напій солодкий, тому і додається цукор;
- мінералка, абсолютно не пам’ятаю газована чи нє, рекомендують в рецептах слабогазовану, скільки? - може літр, може, півтора;
- апельсиновий сік є обов’язковою складовою.
Чому? Бо …
За однією із версій 400 років тому якийсь чоловічок прибув до Іспанії бо мав мрію - створити апельсинове вино, а в Іспанії, як відомо, найсолодші апельсини. Його вважали шпигуном, ув’язнили, якісь там пригоди ... але коли відпустили він здибався з якимсь виноробом і почали екперименти з виготовлення апельсинового вина. В них нічого не вийшло і з пересердя мрійник заявив шо все-одно буде пити тільки апельсинове вино і накидав шматків апельсину у звичайне червоне вино. Це побачили селяни, назвали напій кров’ю диявола і мрійника спалили на вогні за чаклунство. А сангрія перекладається якось так, із кров’ю пов’язано і почали її вживати так активно вже аж в 20 ст.
Іще. Сангрія повинна настоятися. Фрукти мають бути трохи ніби заспиртовані. В примажорених варіантах сангрії замість біанко зустрічаються різні роми, лікери, коньяки. Так шо порізанті фрукти з мартіні чи ромом і тп відправляються в холодильник годин так на 2-6. Напій літній, втамовуючий спрагу, тому має бути холодним. Можна додати лід, тоді зменшуємо кількість мінералки. Напій небезпечний, бо п’ється дуже легко в необмеженій кількості, фрукти їдяться на УРА, і якось забувається, шо там є алкоголь.
В нас вийшло відро сангрії Пилася вона весело і швидко, фрукти … ммм
Спробуйте
Категории
Зоммеркурс

Комментарии